Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува единодушно с

...
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува единодушно с
Коментари Харесай

Пламен Георгиев напусна спецпрокуратурата след два месеца в отпуск

Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) гласоподава единомислещо с 9 гласа " за " молбата на някогашния началник на антикорупцонната комисия Пламен Георгиев и го освободи от профилираната прокуратура, в която бе назначен единствено преди два месеца и които прекара в нескончаем отпуск.

Георгиев подаде оставка като ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) в последния работен ден на Народното събрание преди лятната почивка - 31 юли, след месеци на насилствена отпуска.

На 5 август Висшият правосъден съвет прекъсна отпуската си, с цел да го възвърне в профилираната прокуратура, като това категорично беше направено със задна дата, с цел да не се прекъсва юридическият му стаж. Четири дни по-късно той бе избран за общоприет консул на България във Валенсия с държавно решение, за което не беше публично обявено.

Няколко инспекции на " Дневник " през последните два месеца в профилираната прокуратура откриха, че той е в отпуск, откогато е назначен. Пламен Георгиев не дава отговор на мобилния си телефон за коментар по тематиката за назначението във Валенсия.

Преди да бъде изпратен зад граница, той трябваше да бъде освободен от прокурорската служба и през вчерашния ден сутринта подаде публично молбата си да напусне профилираната прокуратура.

Още през днешния ден прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет вкара в дневния си ред като спомагателна точка въпроса с оставката му.

" Комисията по атестирането и състезанията към Висш съдебен съвет извърши инспекция за съществуването на висящи преписки и досъдебни производства, няма такива и надлежно няма спънка той да бъде освободен от длъжността ", съобщи ръководителят на комисията и представител на прокурорската гилдия Даниела Машева.

Заседанието се организира в отсъствието на основния прокурор Сотир Цацаров.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Новите жилища на ръководещите (235)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР