Прокурорите в предстоящия процес срещу Доналд Тръмп поискаха ограничения върху

...
Прокурорите в предстоящия процес срещу Доналд Тръмп поискаха ограничения върху
Коментари Харесай

Прокурорите в предстоящия процес срещу Доналд Тръмп поискаха ограничения

Прокурорите в идния развой против Доналд Тръмп желаеха ограничавания върху това, което някогашният президент може да каже обществено по случая, откакто показа заплашително известие онлайн.

В документ късно в петък вечерта прокурорите споделиха, че се притесняват, че господин Тръмп може да разкрие поверителни доказателства.

Те оправдаха хода, цитирайки обява, споделена от господин Тръмп в петък, като споделиха, че е ориентирана към хора, забъркани в тази ситуация.

Но екипът на господин Тръмп настоя, че обявата е ориентирана към политически съперници.

В обществената мрежа Truth господин Тръмп написа " АКО ТРЪГНЕШ СЛЕД МЕН, ИДВАМ СЛЕД ТЕБ! " в петък следобяд, единствено ден откакто той се призна за почтен по четири обвинявания по делото за хипотетична изборна машинация.

Обвиненията, които включват скрит план за машинация на Съединени американски щати, подправяне на очевидец и скрит план против правата на жителите, произтичат от дейностите на някогашния президент след изборите през 2020 година, в това число към протеста на Капитолия на 6 януари.

В своето подаване канцеларията на специфичния прокурор Джак Смит сподели, че обявата поражда опасения, че господин Тръмп би могъл да разкрие обществено секретни материали, в това число преписи от правосъдни заседатели, получени от прокурорите.

Отбелязвайки, че господин Тръмп има история на набези против него против съдии, юристи и очевидци, офисът на господин Смит предизвести, че държанието му може да има „ нездравословен вцепеняващ резултат върху очевидците или да повлияе неподходящо на справедливото правосъдие в този случай “.

Републиканецът към този момент се нахвърли против специфичния прокурор, като сподели пред навалица от поддръжници в Алабама в петък, че господин Смит е " побъркано човешко създание " и " неприятен човек ".

В заявката се прибавя, че обявата от петък „ съответно или подразбиращо се “ се отнася до забърканите в наказателното дело против него.

Той добави, че заповедта, която желаят - известна като защитна заповед - няма да бъде " прекомерно ограничаваща ", заявявайки, че не попречи на господин Тръмп и екипа му да разискват случая в медиите и ще му разреши достъп до материали за разкриване за потребление в негова отбрана.

„ Всичко, което препоръчаната заповед цели да предотврати, е неправилното разпространяване или потребление на материали за открития, в това число за обществеността “, се споделя в подаването.

Съдия Таня Чуткан даде на правния екип на господин Тръмп период до 17:00 часа локално време в понеделник, с цел да отговорят.Адвокатите на господин Тръмп желаеха още три дни, само че съдията отхвърли настояването им.

В изказване малко след подаването, представител на господин Тръмп отбрани обявата в обществените медии и настоя, че той е бил ориентиран против политически съперници.

„ Цитираната обява Truth е определението за политическа тирада “, се споделя в изказването, добавяйки, че е в отговор на „ нечестни групи със специфични ползи “ и комитети за политически дейности, които го нападат.

Говорейки по-късно на избирателен протест в Южна Каролина, господин Тръмп сподели, че счита обвиняването си за „ огромен знак на достойнството “.

Той сподели на събитието, че е упрекнат, " тъй като се опасяват от всички нас " и искаше да накара него и поддръжниците му да млъкнат - само че Америка още веднъж ще бъде свободна, в случай че се върне в Белия дом.

Съдия Чуткан, прочут хардлайнер по делата против упрекнатите в присъединяване в протестите в Капитолия, се чака да призове юристи от двете страни на 28 август, с цел да обсъдят определянето на датата на процеса.

Прокурорите към този момент споделиха, че делото ще има изгода от бърз развой.

Но юристът на отбраната на господин Тръмп Джон Лауро сподели, че екипът му ще се нуждае от повече време, с цел да се приготви. Той сподели, че графикът на прокуратурата е " ненапълно неуместен ", като се има поради, че самото следствие е лишило три години.

Г-н Тръмп в този момент е изправен пред пет идни процеса - три наказателни процеса, които включват делото за секретни документи, делото за безмълвните пари и тези обвинявания в изборите; и два цивилен процеса за бизнес практики и хипотетична клюка на жена, която го упрекна в обезчестяване.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР