Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е обвинителят, обект на

...
Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е обвинителят, обект на
Коментари Харесай

Ангел Кънев ли е заплашваният прокурор? |

Прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев е обвинителят, обект на закани за живота, настояват източници , представени от редица медии.

По-рано се разбра, че заплашваният е намерил запечатан плик в бюрото си, който съдържал патрон и отрязъци от вестници с подмятания за живота му. Намерени са и фотоси на столична болница. Говорителят на основния прокурор Сийка Милева заяви, че въпросният прокурор е имал здравословни проблеми и е бил чест пациент на болничното заведение.

От думите й се разбра също, че магистратът е бил с защита повече от година, само че не стана ясно за какво.

До Главна дирекция " Охрана " са били изпратени три отчета единствено от началото на годината. В тях се посочват данни, че прокурорът е наблюдаван, заяви бТВ.

Ангел Кънев е работил по случаи от огромен публичен и веществен интерес като разследванията против братята Бобокови, Миню Стайков и Васил Божков. От 2020 година той се движи с защита.

Прокурор Кънев бе обект на инспекция, откакто стана ясно, че е купувал парцели от компании, които са свързани с директни съперници на Миню Стайков. От държавното обвиняване обаче оповестиха, че Кънев не е познавал притежателите.

През август м.г. точно прокурор Кънев разгласи, че Специализираната прокуратура отхвърли чуване в парламентарната комисия, проверяваща насилието над протестиращи през 2020 година и потреблението на специфични разследващи средства (СРС).

Поканата бе отправена от ръководителят ù адв. Николай Хаджигенов. Обяснението на магистрата тогава беше, че органите на правосъдната власт не могат да вземат участие в никакви форми на парламентарен надзор. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР