Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за

...
Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман започна разследване за
Коментари Харесай

Прокуратурата на Ню Йорк се заема с компания на Уайнстийн

Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнайдерман стартира следствие за нарушавания на човешките права и дискриминация в компанията на кино продуцента Харви Уайнстийн, съобщи Българска телеграфна агенция.

Шнайдерман е претендирал от компанията, чието седалище е в Манхатън, да му даде персоналните досиета на чиновниците и документите с критерии за набиране на личен състав, за уволненията и покачванията на чиновници, както и всички публични и неофициални недоволства за полов тормоз и други форми на дискриминация.

Доскоро компанията Уайнстийн бе ръководена взаимно от братята Уайнстийн. Харви Уайнстийн обаче бе отхвърлен от административния й съвет предишния вторник поради абсурда, подбуден от обвинявания за полови похищения против него. Петдесетина актриси и манекенки упрекнаха Харви Уайнстийн, който през днешния ден е на 65 години, в полов тормоз, полова експанзия и изнасилвания, осъществявани през последните 30 години. Харви Уайнстийн, който до неотдавна бе един от най-известните холивудски продуценти, отхвърля тези обвинявания.

Някои от обвинителките на Уайнстийн твърдяха, че ръководителите на компанията Уайнстийн са знаели за държанието на продуцента и че някои чиновници на компанията даже са били негови съучастници, като са му организирали срещи с дами, по време на които той ги тормозел и насилвал полово. Тридесетина чиновници на компанията разгласиха предишния четвъртък писмо, в което твърдяха, че не са били в течение на половите похищения.

Харви Уайнстийн бе изключен от американската кино академия, а полицията в Лос Анджелис, Ню Йорк и Лондон стартира следствие на обвиняванията против него, отправени от дами от тези градове. Компанията Уайнстийн пък стартира договаряния с капиталовия фонд Колони Кепитъл за нейно вероятно изкупуване.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР