Прокурор при Софийска районна прокуратура инициира проверка по закона за

...
Прокурор при Софийска районна прокуратура инициира проверка по закона за
Коментари Харесай

Прокуратурата ще протестира мярката на мъжа, осквернил гроба на Патриарха

Прокурор при Софийска районна прокуратура инициира инспекция по закона за здравето, касаеща психическото положението на 37-годишния мъж, притеглен към наказателна отговорност за опозоряване на гроба на патриарх Неофит. 

И.Д. е упрекнат за това, че на 15.04.2024 година към 23,37 часа пред катедрален храм „ Света Неделя “ в град София е осквернил гроба на патриарх Неофит. И.Д. хванал с двете си ръце дървения кръст, подложен на гроба на покойника, и почнал настойчиво и нападателно да го разклаща, след което извадил същия, вдигнал го във въздуха и го захвърлил върху гроба. 

По случая беше формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 164, алинея 2 от Наказателен кодекс, а И.Д. беше арестуван за период до 72 часа. 

Днес, 18.04.2024 година, наблюдаващият прокурор внесе искане в съда за установяване на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на И.Д. Състав на Софийски областен съд не почете настояването и остави обвинения без мярка за неотклонение. 

След съвещанието прокурор разпореди инспекция, в хода на която следва И.Д. неотложно да бъде отведен в лечебно заведение, където да бъде тествано психическото му положение и дали са нужни ограничения за краткотрайно физическо ограничение и наложително настаняване за лекуване.

Наблюдаващият прокурор ще стачкува пред Софийски градски съд определението на Софийски областен съд да остави без мярка за неотклонение И.Д. 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР