Прокуратурата започва проверка в болницата в Ловеч по искане на

...
Прокуратурата започва проверка в болницата в Ловеч по искане на
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява болницата в Ловеч

Прокуратурата стартира инспекция в болничното заведение в Ловеч по искане на здравния министър Николай Петров. 

Целта на инспекцията ще е да се откри дали страната е ощетена в интерес на частен интерес посредством договорите сред МБАЛ „ Проф. доктор Параскев Стоянов " и частна конструкция, заяви зам.-министър Лидия Нейчева на среща с управлението и чиновниците на регионалната болница. 

Нейчева, която замества Петров до момента в който е в болничен, акцентира, че е разочарована от мениджмънта на болничното заведение.

" Не е обикновено месечното заплащане на някои лекари тук да доближава 4 хиляди лева, не е обикновено чиновници да идват на работа с плащани от болничното заведение таксита, както и декапитализирано сдружение да поддържа девететажна постройка, нито пък регионална болница да не работи по пътеки за долекуване. Това се прекратява. Сменяме политиката ", сподели тя.

Заместник-министърът показа новия ръб на шефовете с ръководител Даниела Коларова, финансист от София. За изпълнителен шеф е определена доктор Анка Георгиева, която до момента е завеждала Диализното поделение на болничното заведение.

Бордът към този момент е приел да връща половината от възнагражденията си в касата на болничното заведение под формата на подаяние, както и ежемесечно да изнася доклад за работата си и за финансовото положение на лечебното заведение. 

До дни ще бъдат изплатени заплатите за месец юни и 40% от юлските, а в края на октомври чиновниците ще получат хонорари за месец август и остатъка от юли.

Отпуснат е и първият транш от заема, провиснал от Университетска болница " Св. Иван Рилски ", с който ще бъдат изплатени част от отговорностите на ловешката болница, а министерството ще търси метод за цялостното погасяване на задълженията. 

В Ловеч ще бъде доставен нов скенер, а Министерство на здравеопазването отпуска финансови средства за закупуване на лапароскопска и ендоскопска инсталация, за ремонт на покрива и за стерилизационна. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР