Прокуратурата внася искане в съда за задържане на обвиняем 36-годишен

...
Прокуратурата внася искане в съда за задържане на обвиняем 36-годишен
Коментари Харесай

36-годишен мъж тормозил баба си в Стара Загора, искал от нея пари, обиждал я и я заплашвал

Прокуратурата внася искане в съда за задържане на обвинен 36-годишен за нарушена заповед за незабавна отбрана по отношение на 77-годишната си баба в Стара Загора, оповестяват от държавното обвиняване.

Той не извършил заповедта в интервала от 1 до 6 август. В хода на следствието е открито, че мъжът проявявал експанзия по отношение на баба си, с която живеел в едно домакинство.

През месец април 2022 година той предизвикал лека телесна щета на дамата и е бил наказан на 6 месеца затвор. Той изтърпял наказването си през май 2023 година, откакто изтърпял ефикасното наказване и траял да посещава жилището на баба си, желал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27 юли е била издадена заповед за незабавна отбрана от Районен съд-Стара Загора, с която се забранявало на мъжа да прави домашно принуждение по отношение на баба си, да доближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра.

Въпреки че бил осведомен с издадената заповед, той я нарушил, като още веднъж посетил дома на баба си, изискал ѝ пари и откакто не му дала, я блъснал и избягал.

На 6 август е бил арестуван от полицията. Под управлението на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. Обвиняемият е задържан за период до 72 часа.

Предстои да му бъде пожелан непрекъснат арест.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР