Прокуратурата в югоизточната ни съседка е започнала разследване срещу 26-годишен

...
Прокуратурата в югоизточната ни съседка е започнала разследване срещу 26-годишен
Коментари Харесай

Младеж рекетира свещеник, получи две коли, вила и 13 000 евро

Прокуратурата в югоизточната ни съседка е почнала следствие против 26-годишен юноша, който е обвинен, че години наред рекетира духовник в региона на Вировитица.

Уплашен за живота си, свещеникът се разделил с близо 13 000 евро, двата автомобила за 17 000 евро и вилата на морето за най-малко 50 000 евро. 

Младият мъж е упрекнат, че е ощетил 60-годишния духовник за общо над 80 000 евро. Не е известно в какви връзки са били свещеникът и младежът, само че всичко почнало през 2019 година, когато изнудвачът заплашил да се самоубие и да нарани свещеника, в случай че не му даде пари, пишат хърватските медии.

Историята стартира преди години. През февруари 2019 година младежът изпратил няколко SMS-а на свещеника, в които го заплашвал и желал да заплати отговорностите си. По този мотив свещеникът му подарил документите на личния си автомобил, който младежът продал за към 8000 евро.

През септември същата година младежът заплашил свещеника с оръжие. Страхувайки се за живота си, вторият нотариално заверил контракта за подаяние на вилата. Предполага се, че младежът е продал упоменатата ваканционна къща за най-малко 50 000 евро. Само месец по-късно свещеникът подарява на младия мъж и втората си кола, която възлиза на към 9000 евро. 

Свещеникът решил да заяви всичко това на полицията едвам след случая. Тогава, возейки се в колата на свещеника, младежът насочил револвер към него и го заплашил, че ще убие него и околните му, в случай че не му донесе пари, с цел да си уреди задълженията. Въпреки че свещеникът му дал, по-късно отишъл в полицията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР