Прокуратурата в Пловдив издирва още хора, станали жертва на семейството,

...
Прокуратурата в Пловдив издирва още хора, станали жертва на семейството,
Коментари Харесай

Разкази на потърпевшите от онлайн кредитната измама


Прокуратурата в Пловдив търси още хора, станали жертва на фамилията, което изтегли заеми за 90 хиляди лв. с непознати персонални данни. Започват и инспекции на системата за онлайн кредитиране.

Два дни, откакто Ивета и Венко са на празненство за детето на арестуваните за измамата, схващат, че имат изтеглени заеми. „ През септември получих писмо от една банка, че не си заплащам заема и желаят да ме трансферират на частен правосъден реализатор. Аз заеми нямам и бях шокирана “, описа Ивета Попова пред бТВ. Четири заема на обща стойност 18 хиляди лв. са били изтеглени на нейно име.

Ивета и дамата, арестувана за измамата, се познават от деца и са фамилни другари. Мъжът ѝ също ревизира дали на негово име има изтеглени пари.

„ Проверката откри, че имам малко над 60 хиляди лв.. Три заема в три банки. Те постоянно идват у дома и ние също вървим у тях. Много е било евентуално да сме се залисали, да бръкнеш портмонето, да извадиш персонална карта и да я снимаш “, добави Венко Чемишанов

 Хрисиана Христова от Стара Загора също е другарка с задържаната жена. Разбира, че има два заема от по 5 хиляди лв., изтеглени през май, откакто от банката я търсят за непогасени вноски. Сама е предоставила персоналните си данни.

„ Каза ми, че майка ѝ би трябвало да ѝ изпрати пари от Хисаря и да не ги трансферира на нейната сметка, а да ги трансферира на моята, с цел да може Йордан да не разбере. И аз се съгласих, тъй като ми сподели, че желае да купи нещо на бебето, и тъй като ми е другарка, аз се съгласих и поради дребния “, разказва Хрисиана.

В момента дамата е под домакински арест в квартира в Стара Загора, с цел да се грижи за едногодишно си дете.

За да не попаднат още хора в схемата, прокуратурата ревизира по какъв начин банките отпускат сходни заеми и има ли пропуски в системата.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР