Прокуратурата в Благоевград е образувала преписка и е възложила проверка

...
Прокуратурата в Благоевград е образувала преписка и е възложила проверка
Коментари Харесай

Прокуратурата е образувала преписка и е възложила проверки за наличие на корупционни практики в Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Прокуратурата в Благоевград е образувала кореспонденция и е упълномощила инспекция на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ в ОД на Министерство на вътрешните работи гр. Благоевград за определяне съществуване на данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, осведомят от държавното обвиняване. 

Проверката е във връзка изявления в средствата за всеобщо осведомление, касаещи дейностите на прокуратурата по случая за оценяването на студенти в Югозападния университет „ Неофит Рилски ".

Още на 12.12.2023 година Окръжна прокуратура – Благоевград се самосезира неотложно след разпространяването в медиите на информация по отношение на съществуване на корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет „ Неофит Рилски ".

Наблюдаващият прокурор е дал подробни инструкции, касаещи инспекцията на информацията, съдържаща се в изявленията. Тя включва снемане на пояснения както от подалия сигнал до Министерството на образованието и науката по отношение на непозволената активност, по този начин и от други лица, осведомени със случая и тези, посочени като участници.

В хода на инспекцията се откриват лица, отговарящи за документооборота при провеждането на изпитите, нанасянето на оценките в протоколите и предаването им на съответния чиновник. Наред с това се откриват и чиновници, носещи отговорност за основните книги на магистърските стратегии в Правно-историческия факултет, като следва да бъдат приложени и относими към случая документи. Извършват се графически информации на автограф и почерк.

Наблюдаващият преписката прокурор е дал детайлни инструкции за инспекция на данни, касаещи лица, получили дипломи без полагане на изпити.

Проверката ще завърши до 20.03.2024 година

След докладване на резултатите от нея в Окръжна прокуратура - Благоевград наблюдаващият прокурор ще направи преценка за съществуването или неналичието на задоволително данни за осъществено закононарушение и ще предприеме съответните законосъобразни дейности.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР