Прокуратурата в България отчита множество атаки на представители на изпълнителната

...
Прокуратурата в България отчита множество атаки на представители на изпълнителната
Коментари Харесай

На живо: Прокуратурата: Управляващите искат да ни овладеят и да ни попречат да работим

Прокуратурата в България регистрира голям брой " офанзиви " на представители на изпълнителната власт против държавното обвиняване. Тези " офанзиви " пречат на работата на прокуратурата, нарушават върховенството на закона и заплашват сигурността на всички българи.

Това съобщи на брифинг Десислава Пиронева - заместител на основния прокурор при Върховна административна прокуратура, на който показа позиция на прокуратурата във връзка със систематичното нарушаване на правилата на върховенството на закона, изразяващо се в манипулативни и погрешни изказвания от представители на изпълнителната и законодателната власт. 

" Съгласни сме с министър-председателя Кирил Петков, че никой не е над закона, само че битката против корупцията и престъпността би трябвало да се води след разговор сред управляващите, а не посредством отправянето на погрешни изказвания за работата на държавното обвиняване. Прокуратурата на Република България ще се опита да прави преглед на всички погрешни изказвания от страна на изпълнителната и законодателната власт и да ги оборва, като по този начин всеки български жител ще може да се осведоми правилно ", разкри тя. 

" Атаките против прокуратурата целят нейното политическо преодоляване. Прокуратурата е единствената и последна бариера сред престъпността и българското общество. Стриктно съблюдаваме и ще съблюдаваме законите в Република България, в това число и за повдигането на обвинявания. Ще съблюдаваме правата на всеки български жител. Призоваваме всички жители да се осведомят единствено от достоверни източници ", прикани Пиронева. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР