Прокуратурата ще внесе искане в съда крадецът от клипа в

...
Прокуратурата ще внесе искане в съда крадецът от клипа в
Коментари Харесай

Общинските съвети да заделят средства за видеонаблюдение

Прокуратурата ще внесе искане в съда крадецът от клипа в Скутаре, както и неговите съучастници, да бъдат арестувани под стража. Това заяви районният прокурор Чавдар Грошев.

След като клипът, бе публикуван, полицията е реагирала доста съответно и е разкрила лицето, което е направило тази кражба, а също така е признал още две обири в Маноле. В набезите са взели участие още 3 лица. Те са откраднали цигари, алкохол, салами и други

Четиримата са арестувани със заповед на наблюдаващия прокурор за 72 часа. Рецидивистите са на възраст от 30 до 40 години, неведнъж арестувани за сходни закононарушения. Признават за част от осъществените обири.

" Клипът беше извънредно стеснителен и незабавно взехме ограничения за търсене на лицето.

Първоначалната информация бе притеснителна, защото разбрахме, че мъжът от записа не е от локалния престъпен контингент. Но по-късно благодарение на сътрудници от РПУ Чирпан установихме, че лицето е от Черна гора. По-късно задържахме и останалите трима рецидивисти от същото село. От къщата на лицето, в което е сниман клипа, не са откраднати движимости. Проверяваме дали тези лица не са взели участие в други обири в региона ", съобщи начелникът на РПУ Труд Николай Кирков, заяви

Зам. шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив Васил Костадинов заяви за засилено наличие на полицията по дребните обитаеми места от началото на годината. Той насочи зов към общинските управления и общинските препоръки да включат в годишните си бюджети средства за видеонаблюдение. " Апелирам да бъдат отделени средства за видеонаблюдение, защото както видяхте при грабежа в Катуница, то е доста скъпо в такива случаи ", съобщи Костадинов.

Той заяви, че за 2021 година има занижение с към 7% на битовите обири. Като цяло спадът на закононарушенията на територията на пловдивската дирекция е 9%.

Говорителят на районна прокуратура Атанас Илиев прикани жителите, когато открият, че е осъществено някакво закононарушение, да уведомят навреме полиция и прокуратура. " Ако този клип, който бе качен три дни по-късно в обществените мрежи, беше навреме даден на полицията, можеше да предотвратим двете обири в Маноле " напомни прокурорът.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР