Прокуратурата ще иска окръжните магистрати да потвърдят мерките за неотклонение

...
Прокуратурата ще иска окръжните магистрати да потвърдят мерките за неотклонение
Коментари Харесай

След ужилването с онлайн кредитите: Искат постоянен арест за...

Прокуратурата ще желае окръжните магистрати да потвърдят ограниченията за неотклонение на младата двойка Йордан и Ралица от Стара Загора, които влязоха в кожата на известните кино герои Бони и Клайд. Двамата съумяха да изтеглят заеми за 90 бона с кражба на самоличности. Към момента Йордан Петков е арестуван под стража, а неговата половинка и съучастничка Ралица е под домакински арест, с цел да се грижи за едногодишното им дете.

Семейството от Стара Загора (Ралица е родом от Хисаря, само че двойката живее там) употребило доверието на околните си другари - в тази ситуация млада двойка от Хисаря и жена от Стара Загора, съученичка на Ралица. Излъгали, че би трябвало да ги снимат и да им вършат клипове, сякаш за основаване на карикатури и шаржове. Семейните другари повярвали и лъжливата скица за 90 бона се задействала сполучливо. Чрез клиповете Йордан и Ралица съумели да разкрият банкови сметки на имената на познатите си с лекост. След това кандидатствали и усвоили един след различен 9 заема.  Семейството живяло добре няколко месеца, само че профукали по-голямата част от парите в онлайн уеб сайтове за залагания. След като схемата бе обществено оповестена, излъганите демонстрираха лицата си в обществените мрежи и се оповестиха за правдивост. Те към момента не могат да повярват какъв брой елементарно и ненадейно са били манипулирани до степен даже да не се усъмнят. Това са Ивета Попова и нейната половинка Митко от Хисаря, а третата жертва на измамата скица е Хрисиана Христова от Стара Загора.

Младото семейство Йордан и Ралица са създали цялостни признания за измамата, сподели на брифинг зам. районният прокурор Атанас Илиев.  Той уточни, че са извършени кореспонденции с банките, отпуснали заемите на изкуствените самоличности. От тях се желае да обяснят механизма на онлайн процедурата, по която се основават банкови сметки, както и дадените суми. От друга страна, е изискана информация от Българска народна банка за това дали двойката има още заеми, изтеглени по този метод.  Атанас Илиев изрази опасения, че критериите по разпределяне на заеми онлайн са извънредно занижени. Според него условията за разпределяне на пари, изключително без да се върви до офис, би трябвало да бъдат повишени. Прокуратурата е с работно обвиняване по отношение на двойката, защото се чака отговор от Българска народна банка и от банките, с цел да се уточни. Според работното обвиняване наказването за измамата е до 6 години затвор. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР