Прокуратурата ще гони търговците на смърт от храма.Разследващите представиха повече

...
Прокуратурата ще гони търговците на смърт от храма.Разследващите представиха повече
Коментари Харесай

Прокуратурата гони търговците на смърт от храма на здравето

Прокуратурата ще гони търговците на гибел от храма.

Разследващите показаха повече детайлности за схемата с онкоболниците и медикаментите за пациентите с ракова диагноза. Не проверяваме лечебни заведения, проверяваме лица, които са чиновници на болнични заведения. Това съобщи заместник-главният прокурор Иван Гешев.

Културно, както самичък се изрази, схемата е " неприятни практики ". Разследващите ревизират по какъв начин медикаментите от болничното заведение се извеждат и не стигат до онкоболните. Схемите са разнообразни, разясни прокурор Гешев. Изнасят се отвън лечебните заведения до компания, която ги реекспортира напълно законно.

Две лечебни заведения се ревизират, само че евентуално и трета ще бъде оценена от проверяващите.

Седем лица ще бъдат упрекнати. Припомняме, за осем арестувани заяви тази заран вътрешният министър Младен Маринов.

Групата е работила от пролетта на 2017 година. Ръководителят й не е доктор обаче. Лекарите са от софийската болница, а фармацевтът е от Благоевград. Управител на една от лечебните заведения ще бъде упрекнат.

Всичко това е търговия с живота на хората, отсече заместник-главният прокурор, като акцентира и че по този метод се източва Здравната каса. Търговци със гибел, по този начин назова забърканите в схемите заместник-главният прокурор. Явно някой е позволил търговци в храма и би трябвало да бъдат изгонени от там, посочи той. Според него има систематичен проблем.

Сигналът постъпва в ГДБОП преди към година. За следствието са употребявани и СРС-та.

Две схеми ревизира прокуратурата. Лекарствата се внасят и незабавно се дават на лечебните заведения. Тези лекарства не могат да се намерят в аптечната мрежа и се заплащат от НЗОК. Би трябвало да се вливат на онкоболни. Оказва се, че медикаментите не са им давани, а на документи сякаш са им вливани.

Разследващите работят и по друга скица за замяна на медикаментите посредством чиновници на лечебните заведения след възнаграждение. Назначен е химичен разбор на конфискувани лекарства. Двама лекари са в схемата, а един е фармацевт в болнично заведение. Другите в схемата са съдействали.

Стана ясно, че износът е сбъднат законно, а най-вероятно медикаментите за изнасяни в Европейския съюз.

Припомняме, че през 2017 година беше разрушена проведена незаконна група за успореден експорт на животоспасяващи медикаменти, с началник на групата сириец. Разследващите оповестиха, че незаконната група е работила с лекари от доста лечебни заведения в страната, като измежду тях има и шеф на лечебно заведение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР