Прокуратурата с позиция по отношение на системното нарушаване на върховенството

...
Прокуратурата с позиция по отношение на системното нарушаване на върховенството
Коментари Харесай

Прокуратурата за неверните твърдения на властта: Цели се уязвяване на отделни обвинители

Прокуратурата с позиция във връзка с " систематичното нарушение на върховенството на закона и правилото на разделяне на управляващите от страна на представители на изпълнителната и законодателната власт ". Тя беше прочетена от Десислава Пиронева, заместител на основния прокурор пред медиите.

В последната една година Прокуратурата на Република България регистрира голям брой офанзиви от представители на изпълнителната и законодателната власт, ориентирана против правосъдната власт и в частност прокуратурата, заяви тя. Предвид техния забележителен размер се стига до засягане на престижа на правосъдната власт. Тези офанзиви изкривяват публичната визия за активността на прокуратурата, като това заплашва правата на всеки един жител поради нарушаването на върховенството на закона, съобщи Пиронева.

Прокуратурата е съгласна с думите на премиера Кирил Петков за нулева приемливост към корупцията и това, че никой не е над закона. Това може дейно да се реализира посредством разговор и взаимоотношение сред институциите съгласно компетентността на всяка една от тях. Поради големия размер на изнесени погрешни изказвания, на моменти граничещи с явни неистини, няма по какъв начин да се показват по-конкретно. Прокуратурата ще се опита да ги обобщава и да показва справедлива информация, с цел да може българските жители да добият действителна визия. В случай на идващ преглед жителите ще бъдат осведомени съответно, разясни Пиронева и уточни, че през днешния ден се чака сходен " преглед ".

„ Неверните и манипулативни изказвания целят уязвяване и засягат от ден на ден обособени прокурори, част от които работят в важен обществен и публичен интерес и цели да им се влияе по непозволени от закона средства. Атаките на прокуратурата целят нейното евентуално преодоляване с нелегитимни политически цели.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР