Прокуратурата разследва бивш МВР министър и настоящ депутат за пране

...
Прокуратурата разследва бивш МВР министър и настоящ депутат за пране
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва бивш МВР министър и настоящ депутат за пране на пари


Прокуратурата проверява някогашен Министерство на вътрешните работи министър и сегашен народен представител за пране на пари. По мотив журналистически запитвания по отношение на публикувана информация в средствата за всеобщо осведомление за
вероятно осъществено закононарушение
срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-тоI Народно заседание, оповестиха от прокуратурата.

На 17.01.2023 година в СГП е подаден сигнал, в който са изложени изказвания, че някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат от 48-то Народно заседание е съпричастен към разстройване на
наказателно гонене и пране на пари.
Твърденията за вероятно осъществени закононарушения са за това, че някогашният министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се рапортуват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по кореспонденция за открити съмнителни финансови транзакции от страна отвън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка.

Втората група изказвания са за възможна съпричастност на някогашния министър на вътрешните работи към закононарушения
срещу финансовата система – пране на пари.
На съображение член 145 от Закона за правосъдната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил осъществяването на инспекция от страна на органите на КПКОНПИ.

Според източници на Tribune.bg става въпрос за някогашният вътрешен министър от Политическа партия Бойко Рашков.

Име не се показва, само че се прецизира,
че реакцията на държавното обвиняване е
„ във връзка журналистически запитвания по отношение на публикувана информация в средствата за всеобщо осведомление за вероятно осъществено закононарушение срещу правораздаването и срещу финансовата система от някогашен министър на вътрешните работи и сегашен депутат “.

Вчера уеб сайтът ПИК излезе с информация за оперативна разработка на ГДБОП „ Градинарят “ за Бойко Рашков, която била смачкана от Министерство на вътрешните работи. Според уеб страницата всичко потегля предходната година след сигнал на банка до вътрешното ведомство,
чийто началник тогава е Рашков,
за съмнителни транзакции на внушителни суми евро от страна отвън Европейски Съюз до български клиент. Веднага по-късно парите били теглени в брой. Администрацията на министъра праща сигнала към ГДБОП, където при в началото следствие и посредством СРС било открито, че адресат на парите е човек, който работи като градинар в имението на Рашков. По-късно всичко били заметено.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР