Прокуратурата проверява ощетявана ли е държавата чрез договори между МБАЛ

...
Прокуратурата проверява ощетявана ли е държавата чрез договори между МБАЛ
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява ощетяват ли държавата договорите на МБАЛ Ловеч

Прокуратурата ревизира ощетявана ли е страната посредством контракти сред МБАЛ Ловеч и частна болнична конструкция.

На 17 юли министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров е изпратил до основния прокурор писмо за определяне ощетявана ли е страната в интерес на частен интерес посредством договорите за активност сред МБАЛ " Проф. доктор Параскев Стоянов " , Ловеч и частна конструкция, заяви заместник-министър Лидия Нейчева на среща с управлението и чиновниците на регионалната болница.

Тя изясни какво е подхванало здравното министерство за стабилизиране на ловешката болница, като не скрива разочарованието си от мениджмънта на болничното заведение.

" Не е обикновено месечното заплащане на някои лекари тук да доближава 4 хиляди лева, не е обикновено чиновници да идват на работа с плащани от болничното заведение таксита, както и декапитализирано сдружение да поддържа девет етажна постройка, нито пък регионална болница да не работи по пътеки за долекуване. Това се прекратява. Сменяме политиката ", разяснява тя.

 Лекарите в болничното заведение в Ловеч получиха заплати и за месец май
Лекарите в болничното заведение в Ловеч получиха заплати и за месец май

Болницата е разплатила и задълженията си към снабдители и кредитори

Заместник-министърът показа новия ръб на шефовете с ръководител Даниела Коларова, финансист от София. За изпълнителен шеф е определена доктор Анка Георгиева, която до в този момент е завеждала Диализното поделение на болничното заведение.

Бордът към този момент е приел да връща половината от възнагражденията си в касата на болничното заведение под формата на подаяние, както и ежемесечно да изнася доклад за работата си и за финансовото положение на ЛЗ, уточни Нейчева като контрапункт на отношението на локалната общност към казуса с болничното заведение.

" Не може три месеца да търсим магистър-фармацевт и никой да не се наем а да помогне на града си, на пациентите и на сътрудниците си. Осигуряваме дарения на медикаменти и консумативи, а тук няма кой да подпише приемането им ", разяснява тя.

С помощта на регионалния шеф Георги Терзийски в болничната аптека е назначен магистър-фармацевт , а даренията ще продължат да идват, стана ясно от думите на заместник-здравния министър.

До дни ще бъдат изплатени заплатите за месец юни и 40% от юлските , а в края на октомври чиновниците ще получат хонорари за месец август и остатъка от юли.

Факт е и първият транш от заема, който УМБАЛ " Св. Иван Рилски " отпусна на болничното заведение в Ловеч. С него ще бъдат изплатени част от отговорностите на лечебното заведение, с цел да се излезе от спиралата " запор след запор ". Същевременно министерството търси вид за изцяло погасяване задълженията на ЛЗ.

 Вдигат запора над болничното заведение в Ловеч, съобщи здравният министър
Вдигат запора над болничното заведение в Ловеч, съобщи здравният министър

Заплатите на медицинските лица ще бъдат изплатени

В Ловеч ще бъде доставен нов скенер, а Министерство на здравеопазването отпуска финансови средства за закупуване на лапароскопска и ендоскопска инсталация, за ремонт на покрива и за стерилизационна. След това министерството ще извърши обещанието си одобрени имена в медицината да работят с сътрудниците си в отделенията на ловешката болница.

В Ловеч зам.-министър Нейчева посети и Центъра за незабавна помощ, където беседва с дежурния екип и получи информация за колаборацията на ЦСМП с органите на реда.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР