Прокуратурата прекрати разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина

...
Прокуратурата прекрати разследването срещу Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина
Коментари Харесай

Прекратиха разследването срещу Борисов, Горанов и Арнаудова

Прокуратурата приключи следствието против Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. Досъдебното произвеждане против някогашния министър председател и някогашния финансов министър беше формирано през март 2022 година

" При по този начин откритата фактическа конюнктура наблюдаващият прокурор е стигнал до извода, че в сегашния случай не са налице задоволително данни за осъществено закононарушение от по член 213а, се споделя в известието на прокуратурата. 

Разследването беше за това, че в интервала от 2014 година до декември 2019 година в гр. София за да принуди другиго да се разпореди с движимост или със свое право или да поеме имуществено обвързване го заплашил с принуждение, оповестяване на позорящи условия, увреждане на имуществото или с друго незаконно деяние с тежки последствия за него или за негови близки, като действието е осъществено от или с присъединяване на длъжностно лице и са породени обилни имуществени вреди – закононарушение изнудване.

То беше по изказвания на предприемача Васил Божков, че сред 2017 и 2019 година е дал 60 млн. лева на някогашния финансов министър. Освен това хазартният необут твърдеше, че е плащал такса успокоение, с цел да се одобряват закони, облагодетелстващи негови компании. В средата на март 2022 година Борисов, Горанов и Арнаудова бяха арестувани за 24 часа по тези изказвания, само че и тогава прокуратурата не откри задоволително данни да им повдигне обвинявания.

Източник:Пресцентър на Прокуратурата
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР