Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента

...
Прокуратурата постигна нови висоти в мотаенето на разследването на инцидента
Коментари Харесай

Вестник Сега: На осмия месец прокуратурата откри, че грешно разследва Московски

" Прокуратурата реализира нови висоти в мотаенето на следствието на случая с моторна шейна, при който на 2 февруари почина 4-годишният наследник на тогавашния министър на превоза Ивайло Московски. Вчера стана ясно, че делото е трансферирано на друга прокуратура с неуместното пояснение, че държавното обвиняване чак на осмия месец се сетило, че министрите в действителност би трябвало да се проверяват от Софийската градска прокуратура.

Досега делото бе под надзора на Софийската окръжна прокуратура, защото детето почина в Боровец, който попада в региона ѝ ". Това написа в днешния си брой вестник " Сега ", които били осведомени за станалото националното разследване. Оттам обясниха още, че експертизите, които до момента се сочеха като причина за отсрочване на делото са подготвени. Какво са посочили те обаче, остава неразбираемо, тъй като единствено наблюдаващият прокурор може да реши да разкрие наличието им.

Говорителката на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова удостовери, че делото към този момент е там. Всички останали въпроси Таскова изиска документално. До края на деня по този начин и не пристигнаха отговори на какъв стадий е следствието, какви са изводите от експертизите, има ли повдигнати обвинявания, по кое време и с какви претекстове производството е постъпило в градска от окръжната прокуратура и докога е последното удължение на периода на следствието.

Не е ясно по какъв начин ще реагира в този момент прокуратурата, откакто Ивайло Московски най-сетне бе освободен като министър поради злополуката край Своге, при която починаха 18 души. Московски беше препоръчан за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развиване. Напълно допустимо е делото още веднъж да бъде върнато на окръжната прокуратура. Възможните аргументи окръжната прокуратура след месеци наблюдаване да е пратила делото на градската са, че или търси метод да се отърве от него, или мнението на наблюдаващия прокурор там е, че би трябвало да бъде търсена отговорност от управлявалия злощастната шейна. От самото начало прокуратурата се държи съмнително по случая. В началото даже не беше обявено по какъв начин е станала злополуката с мощната машина, ръководена от министъра. По неофициална информация тя се е блъснала в дърво.

Прокуратурата мълча 5 дни, а по-късно разгласи, че делото за причиняване на гибел по несъобразителност е трансферирано за следствие в националното разследване. След това обвинителите се застраховаха, че ще им би трябвало доста време, тъй като имало доста очевидци и се търсели хора със " характерни познания за разрешителния режим и разпоредбите за прилагане на моторни шейни ". Така осем месеца след случая обвинени за гибелта на детето няма.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР