Прокуратурата, полицията и Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик започнаха разследване

...
Прокуратурата, полицията и Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик започнаха разследване
Коментари Харесай

Разследват общинската болница във Велинград за подправени дипломи

Прокуратурата, полицията и Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик започнаха следствие на общинската болница във Велинград. Причината - сигнал за злоупотреби в лечебното заведение, оповестява " България он ер ".

Подозренията са, че болничното заведение непозволено е сключила контракти за клинични пътеки със Здравната каса посредством подправени документи за професионална подготовка на лекари от екипа ѝ.

Със свое искане от 6 октомври тази година шефът на МБАЛ-Велинград доктор Жеко Чешмеджиев публично е изтеглил от Регионалната здравноосигурителна каса в Пазарджик своите документи за професионална подготовка. Тече и инспекция.

" В момента тече инспекция, която е от бранш “Противодействие на икономическата престъпност” и не бих желала, до момента в който тече следствието, да разясняваме обстановката. Чакаме резултатите от съответните ректори на висшите образователни заведения, към които сме изпратили също питане на база на това, което се появи в медиите и по-късно ще предприемем съответните законови дейности ", изясни шефът на РЗОК-Пазарджик Виолета Тодорова.

От Общинския съвет във Велинград, които са принципал на 100% общинското здравно заведение, обявиха също, че преди информация от способените органи не можели да подхващат, каквито и да било дейности.

" Чадър няма да има, тъй като тук отговорността е извънредно огромна и ние сме длъжни да предприемем безусловно съответни ограничения ", акцентира кметът на община Велинград Костадин Коев.

В персоналния си профил във фейсбук доктор Жеко Чешмеджиев отхвърля всички обществени обвинявания. Определя ги като “мръсна акция, която се води против него от известно време”, добавя че ще води каузи против всички лъжци и демонстрира уверение за Здравен мениджмънт и уверение за следдипломно образование. Считано от 12 октомври доктор Жеко Чешмеджиев е в отпуск до края на месеца и не дава отговор на телефона си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР