Прокуратурата обвинява дрогирания убиец за престъпление по непредпазливост, не можело

...
Прокуратурата обвинява дрогирания убиец за престъпление по непредпазливост, не можело
Коментари Харесай

Най-много 30 години затвор може да получи Георги Семерджиев

Прокуратурата упреква дрогирания палач за закононарушение по несъобразителност, не можело да предумисъл
30 години затвор оптималното наказване може да получи Георги Семерджиев, който умъртви две млади дами, откакто, дрогиран, катастрофира с джипа си на бул. " Черни връх " в София. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа Ясен Тодоров.

Прокуратурата повдига пет обвинявания против Семерджиев, най-тежкото от които е за причиняване на гибел по несъобразителност.

В " Денят стартира " по БНТ1 Тодоров изясни, че съгласно настоящия закон няма по какъв начин в сходен случай прокуратурата на претендира за предумисъл на закононарушението и прикани към законодателни промени, ориентирани против пияните и дрогирани водачи.

С висока социална заплаха: Георги Семерджиев ще дава отговор пред съда за 5 закононарушения

Извършеното от Семерджиев е квалифицирано като действие с висока социална заплаха.

" Причиняването на гибел е по много утежняващи виновността условия – бяга от местопроизшествието, кара след опиати и е недееспособен. За да може да се квалифицира закононарушението с предумисъл, трябват промени в закона за това по какъв начин се квалифицират закононарушенията от пияни и дрогирани водачи ", уточни Тодоров по .

Той посочи, че досъдебното произвеждане по случая е завършило извънредно бързо с помощта на положителната работа на проверяващите.

Домашният любим на Ясен Тодоров - кучето Мечо, което е прибрано от улицата, също помогнало на следствието като разкрило стълбата, с която полицайката Симона Радева съдействала на Семерджиев.

Отделно от следствието на злополуката на бул. " Черни връх ", по което към този момент има импортирано обвиняване в съда, Национална следствена служба е образувала досъдебно произвеждане и за икономическата активност на Георги Семерджиев. Проверява се каква активност са правили компаниите, плащали ли са налози, има ли данни за пране на пари и по какъв начин Семерджиев си е разрешавал този стандарт на живот.

В " Денят стартира " Ясен Тодоров разяснява и казусът с трафика на мигранти и зачестилите гонки, при които се раняват или умират служители на реда. Според него всичко това се дължи на незадоволително положителната защита на границата като мигрантите въобще не би трябвало да се позволяват към вътрешността на страната.

Той добави и че над 95% от актовете на прокуратурата в съда приключват с неоправдателни присъди.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР