Прокуратурата обвини Стамен Янев за златните паспорти, който уредил над

...
Прокуратурата обвини Стамен Янев за златните паспорти, който уредил над
Коментари Харесай

Прокуратурата обвини Стамен Янев за златните паспорти

Прокуратурата упрекна Стамен Янев за " златните паспорти ", който уредил над 120 руснаци и китайски разузнавачи под прикритието на предприемачи.

През февруари 2022 година във Върховната касационна прокуратура е постъпил сигнал от депутат от Движението за права и свободи, в който се твърди, че са позволени нарушавания на условията на Закона за българското поданство, Закона за чужденците в Република България и Закона за поощряване на вложенията, респективно подзаконови актове по използването им.

Според подателя на сигнала процедурите са прилагани най-вече по отношение на жители на Руската федерация и Китайската национална република за придобиване на българско поданство по натурализация, така наречен " златни паспорти ", даващи им право да обитават на територията на страната и Европейски Съюз.

Разследването по делото продължава. Предстои изясняване на необятен кръг обстоятелства и условия и при събиране на задоволително доказателства за други действия и/или за виновността на други лица ще бъдат повдигнати нови обвинявания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР