Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на

...
Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на
Коментари Харесай

Майката на убитите в Сандански деца е направила самопризнания

Прокуратурата упрекна 32-годишната Кристина от Сандански за грубо ликвидиране на двете ѝ деца. Според източници на Нова телевизия майката е направила признания.

Според една от версиите, до нещастието се стигнало поради фамилни проблеми. Говори се и за домашно принуждение. Жертвите са деца на 3 и на 5 години. А в Сандански през днешния ден е разгласен ден на печал.

В града към момента никой не може да проумее решението на една майка да посегне на двете си невръстни деца. Кристина се намира в полицията, тя е арестувана с прокурорска заповед за 72 часа, следва прокуратурата да изиска непрекъснато задържане под стража.

От формалното известие на държавното обвиняване стана ясно, че дамата е упрекната за причиняване на гибел по изключително непосилен метод и с изключително жестока. При огледа на местопроизшествието са конфискувани голям брой материални доказателства, измежду които два ножа и сатър, които евентуално са употребявани от Кристина при осъществяването на закононарушението.

Двойното ликвидиране 32-годишната Кристина направила малко след 17.00 часа през вчерашния ден, сочат данни от следствието.Версията е, че останала с децата си сама у дома, в припадък на гняв дамата по жесток метод лишила живота на невръстните си наследник и щерка - момче на 5 години и момиче на 3 години.

Какво се е случило в часовете преди убийството обаче към този момент не е ясно. Според едната версия Кристина е била жертва на редовно домашно принуждение. Тя е водила дело против брачна половинка си - Георги Трайков. Вчера двамата се скарали, Георги излязъл на открито, а съгласно източници на Нова телевизия дамата умъртвила децата, с цел да му отмъсти.

Жената няколко пъти се е разделяла с мъжа, по-късно са правили опити за събиране. Последният опит за събиране бил преди няколко дни, явно през вчерашния ден, в късния следобяд е станал следващия фамилен скандал и това евентуално е отключило някакви тежки душевен и обществени проблеми, изясни Атанас Стоянов, кмет на Сандански.

Според околните на мъжа обаче скандал сред двамата не е имало. Те са безапелационни, че майката е умъртвила децата, в резултат на душевен проблеми.

Тежка шизофреничка, което е крито от майка ѝ и татко ѝ. Само шизофреник може да го направи това - разбирате ли, никой различен. Аз упреквам най-вече майка ѝ и татко ѝ, тъй като те са я крили. Тя беше затворена, не говореше, празен взор, само че майка и татко ѝ в никакъв случай не са предизвестили, изясни лелята на Георги - Васка Въсевска.

Напрежението в фамилията на Кристина и Георги в действителност назряло още преди месец. Тогава мъжът завел дело за настойничество, а Кристина и децата напуснали дома му и отишли при нейните родители. През цялото време тя не разрешавала на Георги да вижда децата.

И предходната вечер се е обадила на племенника ми, че татко ѝ я бие, в този момент бил ли я е, не я ли е бил, просто на нея не може да се има вяра, не се знае какво става. И отишли, и Гошо отново да не кажат нещо, племенникът, взел служителите на реда, отишли, взели се, прибрали са се тука, даже той ми се обади. И през вчерашния ден снаха ми отива на работа в 12.00 часа, племенникът отишъл да докара дърва за парното и тя през това време го е направила, счита лелята на мъжа.

Днес е трябвало да се организира първото съвещание по делото за настойничество. След двойното ликвидиране обаче разногласието за децата в съда няма да се състои - в никакъв случай.

Кристина работи в учебно заведение като касиер, Георги е горски чиновник. Според околните им фамилията не е страдало от безпаричие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР