Прокуратурата, когато работи, е изложена на нападки, критики, атаки. Най-много

...
Прокуратурата, когато работи, е изложена на нападки, критики, атаки. Най-много
Коментари Харесай

Кандидатът за член на ВСС Евгени Иванов: Прокуратурата е атакувана, когато работи

Прокуратурата, когато работи, е изложена на нападки, рецензии, офанзиви . Най-много политиците желаят да се месят в нея. Това съобщи единственият.

Независимостта на прокуратурата е обезпечена по закон . Запитан по какъв начин се отстоява политическия напън, той отговори - с работа, с реципрочност, с почитание. Прокурорската специалност е благородна, само че неблагодарна, сподели Иванов.

Системата да се модернизира и Наказателният кодекс (НК), който е основан преди повече от 50 години, е стар . Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) е най-големият проблем. Той е много формализиран. В него има условия, които ние съблюдаваме. Те ни затрудняват да си вършим работата качествено , изясни Иванов.
 Прокурорите избират нов представител във Висш съдебен съвет Обновена
Прокурорите избират нов представител във Висш съдебен съвет

Иван Гешев написа в Туитър до момента в който е на съвещанието

Нямам принос да съм единствен претендент. Очаквах повече претенденти, с цел да се получи конкуренция. Дори да съм единствен претендент, направих всичко допустимо да се видя с повече сътрудници от страната и от София. Аз съм член на прокурорската квота , ще направя вероятното да съм представител на прокуратурата и да последвам ползите, сподели Евгени Иванов.

За разделянето на състава на Висш съдебен съвет на прокурорска и на съдийска гилдия, той изясни, че във Висш съдебен съвет постоянно преобладаващия брой е бил на съдиите . Те преобладаваха за всяко решение, което съгласно тях е вярно. Винаги са били 15 и повече.
 Съдии на митинг пред Висш съдебен съвет - не харесват новата е-система Обновена
Съдии на митинг пред Висш съдебен съвет - не харесват новата е-система

Софтуерът затруднявал работата им

Запитан за мненията, че основният прокурор е недостижим, а прокуратурата е безконтролна, Иванов сподели: " Няма такова нещо ". Прокуратурата взе участие в не повече от 20% от живота на хората. Ако човек не прави закононарушения, той няма да се среща с нея.

Ние работим, с цел да пазиме правата на жителите . Европейската комисия от много години следи събитията, имат явен мотив върху събитията. Техните отчети отразяват обективност, счита Евгени Иванов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР