Прокуратурата и МВР влязоха в сряда в заведението, за което

...
Прокуратурата и МВР влязоха в сряда в заведението, за което
Коментари Харесай

Иззеха документи и компютри от клуба на Нотариуса

Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи влязоха в сряда в заведението, за което се твърди, че е на разстреляния  в столичния квартал " Гео Милев ", оповестява Българска телеграфна агенция. В частния клуб SS, или правосъдни съидейници, както го назовават, тече обиск.

Мястото е покрай някогашния профилиран съд, за което се знае, че е събирало магистрати на секрети срещи . От прокуратурата обявиха, че се прави претършуване и обиск след позволение на Софийския градски съд .

При обиските в " SS " клуб довечера в София с а конфискувани разнообразни материални носители и компютри. Това сподели по-късно довечера министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Иззети са и разнообразни документи, само че следва те да бъдат оценени.

Докато бях шеф на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " във връзка с тези хора е работено. Всичко, каквото сме събрали като данни, е било предадено в прокуратурата, сподели още Калин Стоянов.

Живеещите в региона описват, че най-малко от две години мястото не е оживено и не проличава клубът да е работил.  
 Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в парцелите на Нотариуса
Временна комисия ще брои кой има карта за достъп в парцелите на Нотариуса

Бойко Рашков не влиза в комисията

Припомняме, че в сряда депутатите одобриха общ план на решение за основаване на Временна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов - Нотариуса. Той бе образуван от обединяването на предложенията на ГЕРБ и Движение за права и свободи от една страна и това на ПП/ДБ.

В комисията ще се ревизират и обстоятелства и условия по отношение на съществуването на нерегламентирано въздействие в правосъдната система и обязаност на представители на правосъдната власт, несъвместими със стандартите за самостоятелност и професионална нравственос. Вносители са Кирил Петков, Теменужка Петкова, Халил Летифов и група народни представители.

Народните представители гласоподаваха със 191 гласа " за ", без " срещу " и единствено с един глас " въздържал се ".
 Бойко Рашков: Комисията за Нотариуса и клуб SS е прахуляк в очите
Бойко Рашков: Комисията за Нотариуса и клуб SS е прахуляк в очите

А в Народното събрание имало лице на корупцията - Делян Пеевски

По време на дебатите за основаването на краткотрайната комисия депутатът от ПП-ДБ Бойко Рашков съобщи, че тя ще бъде неефективна. По думите му това е мятане на прахуляк в очите на хората.

За него Нотариуса бил доста ниско в корупционната скица. Народното събрание не можело да се занимава с някакъв клуб. Той се възмути, че нашите политици ни лук яли - ни лук мирисали и желали да хвърлят прахуляк в очите на хората. Рашков не вижда резултат какво ще стане

Криминални регистрации на убития Мартин Божанов - Нотариуса са били заличавани в Министерство на вътрешните работи. Това се е случило още през 2012 година През януари 2006 година Нотариуса е арестуван за имотна машинация в 3-то районно ръководство в София. Взети са му отпечатъци и е сниман отстрани и анфас. По това време Божанов към този момент е осъждан за кражба с щурм, само че през далечната 1994 година Подсъдим е, а след това е оневинен за кражбата на папки от делото против нотариуса Слави Крашевски. Той е оправдан по остарялата присъда, оневинен е и след 2006 година не е упрекван за закононарушения.

От 2004 година името на Божанов излиза в 25 сигнала и досъдебни производства, само че не е бил привличан като обвинен. По доста от тях е очевидец, а някои от делата са по негови тъжби. Повечето са в Софийска районна прокуратура и са свързани със сигнали за имотни измами. По тях има отводи за формиране на наказателни производства.

Единственото висящо дело е в Софийската градска прокуратура и е почнало в средата на 2023 година По него се проверява незаконна група за имотни измами, пране на пари и закани към магистрати в интервала 2010 - 2020 година За последно на 27 декември м.г. срокът на следствието е продължен с два месеца. По това следствие евентуално ще бъдат разпитани като очевидци някогашният основен прокурор Иван Гешев и депутатът Делян Пеевски, бе оповестено през вчерашния ден от Илияна Кирилова, която обаче през днешния ден в изявление за " 24 часа " съобщи към този момент, че във връзка с народния представител Делян Пеевски няма никакви доказателства той да се е познавал с починалия Божанов, както и да е бил непосредствен с него. Поради тази причина няма съображение той да бъде разпитван.
 За Нотариуса в прокуратурата - 24 преписки и 1 по следствието на АКФ
За Нотариуса в прокуратурата - 24 преписки и 1 по следствието на АКФ

По тях Божанов е бил обвинен, жалбоподател, очевидец или друго

съдържащ оповестените от неправителствената организация " Антикорупционен фонд " в ефира на национални медии и голям брой изявления, обстоятелства и условия, свързани с изказвания за съществуване на " частен клуб за магистрати ", благосъстоятелност на Мартин Божинов внесе ден по-рано тъкмо ръководителят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Според Пеевски, изявленията съдържат задоволително чувствителни данни, които би трябвало да бъдат тествани от Прокуратурата за определяне на обективната истина и отбрана на публичния интерес посредством привличане към отговорност, в случай че в хода на следствието се открият магистрати, осъществили незаконна активност.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР