Прокуратурата е внесла обвинение срещу 11 цигани за побоя над

...
Прокуратурата е внесла обвинение срещу 11 цигани за побоя над
Коментари Харесай

Съдят 11 цигани заради побоя в Асеновград

Прокуратурата е внесла обвиняване против 11 роми за побоя над деца и треньори от клуба по гребане ”Асеновец ” в края на юни.
Пред магистратите, с цел да дават отговор за безчинство, осъществено в съучастничество с особена смелост и цинизъм, ще застанат - Яшар С. на 27 година, Исмет Л. на 34 година, Славчо М. на 41 година, Ангел М. 20 година, Васил И. на 19 година, Костадин М. 39 година, Емрал Р. на 28 година, Абдраман А. 24 година, Стефан Д. на 33 година, Асен А. на 40 година и Джавет Ю. на 32 година

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за ликвидиране, което би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му, а Васил И. и Абдраман А. са предадени на съд и за нанасяне на междинна телесна щета по хулигански подбуди.

На 26 юни т.г. част от обвинените се намирали в региона на язовир „ 40-те извора “ край Асеновград, където тренировки провеждали деца от състезателен клуб по гребане. Там имало и други хора, които се занимавали с лов на риба или били на плаж. В един миг едно от децата от спортния клуб несъзнателно паднало от лодката във водата и не могло да се качи назад, което се случило покрай брега.

Четирима от обвинените почнали да се подиграват на децата, да наскърбяват, като отправяли неприлични реплики. Действията провокирали мощен боязън и отвращение у спортистите, като били извикани треньорите им. Те се пробвали да успокоят обвинените, които показали експанзия и почнали с разнообразни предмети да нанасят удари на някои от спортистите от клуба, без да са били провокирани от тях.

Децата от спортния клуб, треньорите и намиращите се наоколо други хора останали възмутени и уплашени от дейностите на обвинените, тъй като те демонстративно посочили, че не се преценяват с общоприетите правила на държание и не се стопират пред нищо, с цел да ги нарушат.

След като спорът бил сподавен, децата и треньорите се качили в рейс и потеглили за Асеновград. От съображения за сигурност рейсът не спрял на първата спирка, а на втората, където част от пътуващите слезли. В това време от автомобил изскочили няколко от обвинените, които носели тръби и арматурни железа. Те почнали да се заканват и нанасяли удари.

Част от спортистите тръгнали към болничното заведение, където ги пресрещнали други от обвинените. Те също хвърляли камъни и отправяли закани. На място са участвали и други хора, които останали възмутени от дейностите на обвинените.

Конфликтът бил преустановен от чиновници на РПУ-Асеновград, На местопроизшествието е бил осъществен оглед, при който са били конфискувани –дървена летва, лопата, дъска и други

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР