Прокуратурата е възложила на Агенция Митници и МВР да проверят

...
Прокуратурата е възложила на Агенция Митници и МВР да проверят
Коментари Харесай

Иван Гешев: Има сигнали, че данъчни складове задържат над 4 млн. тона спирт

Прокуратурата е упълномощила на Агенция Митници и Министерство на вътрешните работи да ревизират данъчните хранилища, където се съхранява алкохол. Това сподели в изявление пред БНР основният прокурор Иван Гешев. По думите му държавното обвиняване има данни, че се задържат над 4 млн. тона алкохол, което води до скок на цените на дезинфектантите.

В момента прокуратурата ревизира и бензиностанциите за далавера с цените на горивото. Относно пробива в системата за систематизиране на каузи у нас, Гешев съобщи, че това е удар върху доверието в правосъдната власт.
Асен Асенов: Освободили сме алкохол от Държавния запас Зам.-председателят на организацията увери, че български производители разполагат с задоволително алкохол
Главният прокурор посочи, че сигналът е подаден от членове на Висшия правосъден съвет, а мотивът е самостоятелен одит на единната осведомителна система на съдилищата. От одитния отчет ставало ясно, че достъпът до електронната система за инцидентно систематизиране на делата не е предпазен.

„ Казваме на хората, че има досъдебно произвеждане, което ще откри дали има случаи на манипулиране на системата. На какво се дължи това, че системата беше въведена без социална поръчка, пожарно и на мрачно през 2015 година – като панацея за инцидентното систематизиране на делата? Защо е бил натискът тогава? Защо действа пет години, без да се ревизира нейната сигурност? Защо тази компания поддържа тази система без пари “, сподели Гешев.
Разследват пробив в системата за разпределение на правосъдните каузи у нас Първоначално от Висш съдебен съвет са отказали достъп до сървъра на външен инспектор
Обвинител номер едно съобщи, че прокуратурата работи в положение на изключително състояние още преди въвеждането на такова в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР