Прокуратурата е повдигнала обвинение на двама от тримата основатели на

...
Прокуратурата е повдигнала обвинение на двама от тримата основатели на
Коментари Харесай

Обвинените от Джи Пи Груп са Георги Василев и Владимир Лозанов

Прокуратурата е повдигнала обвиняване на двама от тримата създатели на „ Джи Пи Груп” – Георги Василев и Владимир Лозанов. Официалната информация идва ден след гостуването на основния прокурор Сотир Цацаров в предаването „ Шоуто на Слави”.

Тогава той изясни, че това досъдебно произвеждане ще прерасне и в други следствия и ще има още упрекнати.

Преди малко повече от седмица стана ясно, че има повдигнати обвинявания на лица, свързани с компанията, след сигналите за злоупотреби с евросредства, само че имена не се съобщаваха.

Василев и Лозанов са упрекнати в осъществяване на финансови закононарушения за имотна полза, а Василев ще се изправи пред съда и за пране на пари. От прокуратурата показаха, че проверяват и корупционна процедура с присъединяване на длъжностно лице. Тя е продължавала четири години, само че в известието не се показва къде е работило длъжностното лице и дали по отношение на него са осъществявани дейности.

Разследването касае голям брой планове по разнообразни стратегии, опериращи със средства, предоставени от Европейски съюз, както и длъжностни лица от разнообразни институции, бенефициенти и други физически лица, които се намират на територията на цялата страна.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР