Прокуратурата е неутрализирала престъпна група за предлагане на имотни облаги.

...
Прокуратурата е неутрализирала престъпна група за предлагане на имотни облаги.
Коментари Харесай

Неутрализираха група, предлагала имотни облаги с цел манипулиране на изборния вот

Прокуратурата е обезвредила незаконна група за предложение на имотни облаги. Целта е била склоняване да се упражни изборно право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция. За откриване на групата е оказал помощ предпазен очевидец. Това съобщи на брифинг представителят на основния прокурор Сийка Милева.

Установени са групи, които са се занимавали с друга незаконна активност като лихварство, каналджийство, пране на пари, наркотрафик и наркоразпространение, които в навечерието на изборите са търсили разнообразни способи и схеми, посредством предлагането на имотни облаги, да обезпечат гласове, разясни тя.

По думите ѝ участниците в групите оферирали за пазаруване на гласове разнообразни политически сили.

В Софийска градска прокуратура има производства по 4 каузи, формирани за закононарушения срещу политическите права на жителите, заяви Илияна Кирилова - административен началник на СГП.

" Говорим за пет лица, които са били претенденти за народни представители. Двама са арестувани с прокурорско разпореждане до 72 часа. Един е с мярка подписка, а останалите са с ограничения " задържане под стража ", посочи тя.

Групата е работила от 6 февруари до датата за осъществяване на изборите - 4 април. Действала е на територията на цялата страна, а структурата ѝ е била пирамидална. Установено е, че водачът на група е притежател на 4 търговски сдружения, с които стопанисва хотелски комплекс, метан станция и кабелна телевизия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР