Прокуратурата е иззела цялата документация от трите болници по случая

...
Прокуратурата е иззела цялата документация от трите болници по случая
Коментари Харесай

Прокуратурата е иззела документация и видео записи по случая с починалото дете

Прокуратурата е иззела цялата документи от трите лечебни заведения по случая с умрялото 3-годишно дете, заяви основният прокурор Сотир Цацаров. Според специалисти има съществени проблеми в системата на детското опазване на здравето.

Вижте повече по тематиката от Милена Кирова.

Сотир Цацаров: Проведени са разпити през вчерашния ден следобяд на родителите. По съответния ред, очакван в Наказателно-процесуален кодекс, са предадени записи от телефонните им апарати. Следват разпити на всички медицински експерти в трите заведения и назначение на здравна експертиза.
Детето е умряло от затруднение след вирусна зараза, което постоянно е с съдбовен край.
Мария Шаркова, юрист по здравно право: В тази съответна обстановка би трябвало да се изследва дали аргументите, довели до затруднението са били диагностицирани навреме и в кой миг е могло да се предотврати нещастното събитие. Д-р Диминър Еленков, някогашен основен секретар на БЛС: Нека оставим компентентните органи да си създадат инспекцията преди да се уточни виновика или това е неточност на системата.
Хората би трябвало да са по-добре насочени за това в кои лечебни заведения да търсят съответна здравна помощ, безапелационни са специалистите.
Доц. доктор Спас Спасков, някогашен шеф на болница Пирогов: Аз се срещам с доста хора, които постоянно ми споделят: " не знам къде да отида ". Мария Шаркова, юрист по здравно право: В разнообразни лечебни заведения има разнообразни благоприятни условия за лекувания за деца с педиатрични болести. Вторият проблем, който изкристализира, е невъзможността за съответна връзка на лечебните заведения и лекарите, когато се случват такива трагични събития.Д-р Димитър Ленков, някогашен гл. секретар на БЛС: Аз ще си разреша да върна нещата 20-30 години - следователно родителите щяха да се извърнат към педиатъра в районната поликлиника, който е разполагаем 24 часа, 7 дни в седмицата, 365 дни в годината. Имаше такива неотложни звена. Тези звена обаче бяха унищожени, няма ги.
Черната статистика отрежда на България едно от първите места по детска смъртност в Европа.
 Бойко Борисов за случая с умрялото дете: Трябва да има отмъщение Бойко Борисов за случая с умрялото дете: Трябва да има отмъщение
Премиерът Борисов се срещна със фамилията на умрялото 3-годишно дете тази заран преди съвещанието на Министерския съвет. Веднага по-късно той по...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР