Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА

...
Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА
Коментари Харесай

Зукърбърг ще бъде съден като екстремист в Русия

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия

Руската прокуратура стартира престъпно разследване против Марк Зукърбърг и чиновниците на МЕТА, които вземат участие и не попречват апелите за принуждение против съветските военни, Владимир Путин и Александър Лукашенко, оповестява, базирайки се на РИА „ Новости “.

Прокуратурата е изпратила и искане до съда да признае МЕТА за екстремистка организация и да я забрани в Русия. Инициативата е на ръководителя на комитета за сигурност и противопоставяне на корупцията Василий Пискарьов.

Ръководството на американската компания МЕТА, която управлява Facebook и Инстаграм, публично заяви, че анулира възбраните да бъдат оповестени апели към принуждение против съветските бойци и държавни ръководители. Забраната е свалена единствено за Латвия, Литва, Естония, Полша, Словакия, Унгария, Румъния, Русия и Украйна.

„ Гражданинът Марк Зукърбърг, който от дълго време диктува своите правила на целия свят, като нарушава националните законодателства на доста страни, тези дни пресече рискова линия. Съдействието на терористична и екстремистка активност е закононарушение, както в Русия, по този начин и в други страни. И в случай че през днешния ден той се усеща безнаказан, то на следващия ден бумерангът може да се обърне. Посетите зърна на злото ще покълнат, и освен в обособени европейски страни, само че и в самите Съединени американски щати “, съобщи Пискарьов.

Той означи, че „ в действителност оттатък океана стартират открита фашизация на Източна Европа “.

„ Чрез ръцете на Зукърбърг се пробват да създадат по този начин, че по периметъра на нашите граници да има една плътна бандеровска Украйна, а жителите на тези страни да се готвят да унищожават руснаците “, добави Пискарьов.

Руската Генерална прокуратура също така насочи до Роскомнадзор условие да бъде стеснен достъпът до Инстаграм в Русия.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР