Прокуратурата даде подробности по случая за задържаните у нас заподозрени

...
Прокуратурата даде подробности по случая за задържаните у нас заподозрени
Коментари Харесай

Прокуратурата обяви кои са 4 от задържаните у нас след взрива в Истанбул

Прокуратурата даде детайлности по случая за арестуваните у нас обвинени за подкрепяне на атентатора в Истанбул.

Постоянен арест се желае за Амран Абдуларами, Петър Михайлов Топал, който има молдовско и българско поданство, Иван Калак и Леонид Аксакал, съобщи Българска национална телевизия.

Петият обвинен - жена със съществени здравословни проблеми, по нея е избрана по-лека мярка. Събират се доказателства за съпричастност и на други лица, съобщи прокурор Ангел Кънев.

По-рано през днешния ден стана ясно, че петима обвинени за подкрепяне на атентатора в Истанбул са арестувани в България. Трима от тях са жители от Молдова, а един мъж и една жена са от арабски генезис. На тях са повдигнати обвинявания за каналджийство през територията на България и за тероризъм и подкрепяне, осъществен на територията на непозната страна.

Сийка Милева, представител на основния прокурор, удостовери информация, че има повдигнати обвинявания на петима души за подкрепяне на разположение, което най-вероятно е причинителят на атентата в Истанбул. Четирима са арестувани за 72 часа и е импортирано искане за непрекъснатия им арест. Помощта, която са оказвали, е по-скоро след атентата. Тя е логистична и информационна.

СНИМКА: Иво Никодимов

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР