Прокремълският президент Румен Радев назначи „служебно правителство”, което започна да

...
Прокремълският президент Румен Радев назначи „служебно правителство”, което започна да
Коментари Харесай

Евродепутатите на ГЕРБ до Брюксел: Проклемълският Радев изче...

Прокремълският президент Румен Радев назначи „ служебно правителство”, което стартира да " изчегъртва " демокрацията. Това се споделя в писмо на евродепутатите от групата на ГЕРБ/СДС в Европейския парламент.

Евродепутатите Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев и Александър Йорданов изпратиха писмо до всички членове на Екологичен потенциал и до еврокомисарите от Европейска комисия. В него те ги срещат със протичащото се България.

Евродепутатите сигнализират, че демокрацията в България е заплаха. „ Назрява моментът, в който българските жители ще би трябвало по-твърдо и уверено да се опълчват на пълзящия опит за прелом и налагане на властнически способи на ръководство от страна на президента Радев и служебното му предизборно правителство”, приканват те.

Публикуваме цялостния текст на писмото:

Скъпи сътрудници,

Бихме желали да представим на Вашето внимание някои доста тревожни събития от България. В момента в страната има служебно държавно управление, номинирано от прокремълския президент Румен Радев. Основната цел на служебното държавно управление е да провежда почтени и транспарантни парламентарни избори на 11 юли. За страдание, вместо това, служебното държавно управление работи като избирателен екип на президента Радев за президентските избори, които предстоят тази есен. Методите, които употребяват, за жалост, са същите като тези, употребявани от комунистическата полиция, когато репресират политическите си съперници.

В телевизионно изявление от 28 май министърът на вътрешните работи - Бойко Рашков, направи няколко заплашителни забележки, обръщайки се към своите съперници и публицисти:

„ Чувам нагли изявления от някогашни хора, може би ние би трябвало да осветим някой. “

„ Бивши хора “ беше изразът, употребен от комунистическия режим в България за обозначаване на съперниците на комунистическата тирания - всички царски офицери, юристи, учители, духовници, притежатели на предприятия, търговци и производители, дипломати и някогашни политици. „ Бившите хора “ бяха изпратените в трудови лагери или на смърт”, се споделя в писмото на евродепутатите Ковачев, Новаков, Майдел, Радев и Йорданов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР