"ПроКредит Банк" България и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново

...
"ПроКредит Банк" България и Европейския инвестиционен фонд (ЕИФ) подписаха ново
Коментари Харесай

ПроКредит Банк и ЕИФ подписаха ново гаранционно споразумение

"ПроКредит Банк " България и Европейския капиталов фонд (ЕИФ) подписаха ново гаранционно съглашение. По линия на новата спогодба, "ПроКредит Банк " ще финансира български компании с кредитни линии под формата на акредитиви, гаранции за заплащане, гаранции за предплатено заплащане, гаранции за положително осъществяване и други.

Очаква се кредитният портфейл на "ПроКредит Банк " по тази самодейност да доближи 25 млн. евро. От финансовата институция оповестяват, че клиентите ще имат достъп до нови кредитни артикули при по-гъвкави условия и по-дълъг период. Гаранцията на ЕИФ ще покрие 50% от кредитния риск на всяка предоставена трансакция.

Министерството на стопанската система и ЕИФ започват този пилотен гаранционен инструмент под самодейността за Съвместни европейски запаси за микро-до междинни предприятия (JEREMIE) в България. Чрез него ще могат да бъдат посрещнати потребностите на българския финансов пазар, които не се покриват посредством други гаранционни артикули.

"Днешното сключване e позитивен сигнал към българския бизнес. Този атрактивен инструмент за гарантиране ще разреши на дребните и междинни компании да подобрят и разширят своята дейснот. ПроКредит Банк е главен сътрудник по стратегии, финансирани от европейските институции. До момента банката e предоставила над 4,700 заема на дребни и междинни предприятия за над 450 млн. евро. Значителният брой компании, получили финансиране по стратегиите и поддържане високото качество на кредитния портфейл приказва за значителната роля на ПроКредит Банк в подкрепяне развиването на българската стопанска система ", съобщи Румяна Тодорова, член на Управителен съвет и изпълнителен шеф на "ПроКредит Банк " (България).

Досега самодейността JEREMIE е финансирала близо 10,000 български дребни и междинни предприятия с заеми и финансови вложения в размер на близо 900 милиона евро. Рециклираният запас от тези интервенции понастоящем се влага наново в нови гаранционни и финансови принадлежности.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР