Прожекцията на филма Титина, пригоден за възприемане от хора с

...
Прожекцията на филма Титина, пригоден за възприемане от хора с
Коментари Харесай

Кино за незрящи на София филм фест

Прожекцията на кино лентата " Титина ", приспособен за разбиране от хора с нарушено зрение, ще се състои на 9 април от 16 ч. Копродукцията сред Норвегия и Белгия е хубав анимационен шедьовър, подобаващ за всички възрасти, с режисьор Кайса Нес. 
Италианският инженер на дирижабли Умберто Нобиле се радва на спокоен живот с обичаното си куче Титина, което го е очаровало, когато го е избавил от улиците на Рим. Един ден норвежкият откривател Роалд Амундсен се свързва с него и поръчва дирижабъл, с който да покори Северния полюс. Нобиле се възползва от опцията да влезе в историята. Той взема със себе си Титина и невероятното трио се насочва на експедиция към последното неразучено място на Земята. Походът им е сполучлив, само че двамата мъже не могат да си поделят славата. През погледа на четириногата звезда Титина феновете ще (пре)открият една същинска история за успех и проваляне.
Кайса Нес е измежду водещите норвежки режисьори на анимационни филми. Късометражните й филми са получили необятно самопризнание и са носители на влиятелни награди. Нейни произведения са представяни на фестивали в целия свят - Клермон-Феран, Анеси, Лайпциг, Международния детски кино фестивал в Чикаго и кинофестивала " Трайбека ".  
Филмът е приспособен за свободно разбиране от хората с нарушено зрение с помощта на " Андарта студио ", както и с поддръжката на " Гранд оптикс " и " Джой оптикс ".
Прожекцията по традиция е отворена за всички фенове, което още веднъж ще провокира мощна прочувствена връзка сред зрящи и незрящи - един до различен в залата. Кучета водачи още веднъж са добре пристигнали в Дома на киното на 9 април. Билетите за хора със зрителни увреждания са на преференциална цена от 8 лева, за придружители - вход свободен.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР