Прожекциите, придружени от изложба в е Lukcy Дома на киното,

...
Прожекциите, придружени от изложба в е Lukcy Дома на киното,
Коментари Харесай

Два корейски филма с безплатни прожекции в Пловдив днес и утре

Прожекциите, съпроводени от галерия в е Lukcy Дома на киното, се провеждат от посолството на Република Корея в София

Посолството на Република Корея в България обявяви началото на „ Седмица на Корея 2022 “, поредност от събития, отдадени на това извънредно място на международната карта с невероятна природа и внушителни мегаполиси, столица на хубостта в азиатския свят. Откриването се състоя в София, само че по традиция, прожекции ще има и в Пловдив.

Те са през днешния ден и на следващия ден – 10 и 11 юни, а хазаин още веднъж е Lukcy Дома на киното. Входът е свободен, филмите са със надписи на български език. Прожекциите на филмите ще бъдат съпроводени и от фотоизложба, представяща корейската обичайната архитектура.

На 10 юни в 18.30 часа в Lukcy Дома на киното ще забележим кино лентата „ Бягство от Могадишу “ – въздействащ трилър, основан на действителни събития от 1991г. Действието се развива в Могадишу – столицата на Сомалия, която по това време е в революция. Посолствата и на Република Корея и КНДР се стремят да влязат в Организацията на обединените народи, само че за това се нуждаят от гласа на Сомалия. Следват напрегнати моменти, динамични обрати и една единствена, сплотяваща цел – бягството. Финият комизъм, актьорската игра и енергична постановка печелят на кино лентата многочислени оценки на международната сцена.

Бягство от Могадишу / Escape from Mogadishu

Република Корея, 2021, със надписи на български език, 2ч.

Режисьор: Рю Сонг-уан

В функциите: Ким Юн-сок, Джо Ин-сънг, Ху Джун-хо и други

На 11 юни от 15.00 часа в Lukcy Дома на киното е прожекцията на кино лентата „ Забранена фантазия “. Историческа драма, основана на същински персони от времето на династия Чосон (1392-1897). Филмът показва взаимоотношенията сред Крал Седжонг – най-известният държател от династията и един от най-изтъкнатите персони в корейската история и един академик, откривател и инженер. Филмът е една вдъхновяваща история за силата на мозъка и постигането на задачите на великия властник, а точно да сложи Чосон на картата на света, да сътвори неговата културна еднаквост и да даде подтик на развиването на науката.

Забранена фантазия / Forbidden Dream

Република Корея, 2019, със надписи на български език, 2ч. 12мин.

Режисьор: Хо Джин-хо

В функциите: Хан Сук-гю, Чой Мин-шик и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР