Производството на руската ваксина Sputnik V срещу коронавируса в Бразилия

...
Производството на руската ваксина Sputnik V срещу коронавируса в Бразилия
Коментари Харесай

Бразилия произвежда руската ваксина от януари

Производството на съветската ваксина Sputnik V против ковид в Бразилия ще стартира през януари 2021 година, заяви в сряда фармацевтичната компания Uniao Quimica, сътрудник на Руския фонд за директни вложения (RDIF).

Uniao Quimica подаде молба до националния хигиеничен наблюдаващ в страната Anvisa за позволение за осъществяване на Фаза 3 клинични изпитвания на съветската ваксина във вторник.

Очаква се разрешението да бъде предоставено в границите на 72 часа след кандидатстването.

Досега регулаторът е издал позволения за осъществяване на клинични изпитвания в страната на четири коронавирусни ваксини, които се създават от китайските Sinovac Biotech, британско-шведската AstraZeneca, американската Pfizer и Janssen-Cilag, фармацевтичното поделение на Johnson & Johnson.

Освен това Бразилия взе участие в създаването на коронавирусни ваксини посредством интернационалния механизъм COVAX.

Бразилия записва 1111 смъртни случая във вторник, което е черен връх от септември.

Президентът Жаир Болсонару, гневен критик на пандемията, ограниченията и имунизациите, макар че самичък прекара, че остро подложен на критика, че няма явен проект за провеждането на всеобща имунизация.

Той разгласи, че най-хубавата ваксина е имунитет от самия вирус, само че даде обещание в страната имунизацията да е безвъзмездна, като прикани да не е наложителна.

Изследователската асоциация "Освалдо Крус " към бразилското министерство на опазването на здравето (Fiocruz) ще приготви 1 милион дози ваксина против ковид доникъде на февруари.

До края на февруари Fiocruz ще може да усили производството на имунизацията, създадена от Оксфордския университет и фармацевтичната компания AstraZeneca до 700 хиляди дози дневно.

По-рано шефът на Министерството на здравеопазването Едуардо Пазуел съобщи, че до края на март Бразилия ще получи 100 милиона дози от имунизацията, а през второто тримесечие Фиокрус ще може да създаде още 160 милиона дози.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР