Производството на опиати в Афганистан се е увеличило с 90%

...
Производството на опиати в Афганистан се е увеличило с 90%
Коментари Харесай

Афганистан постигна рекорд по производството на опиумен мак


Производството на опиати в Афганистан се е нараснало с 90% и през 2017 доближи рекордните 9 хиляди тона, заяви Организация на обединените нации.

Изпълнителният шеф на Управлението на Организация на обединените нации по опиатите и престъпностто Юрий Федотов разгласи тези данни на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по проблемите на Афганистан.

Той подсети, че преди година към този момент е обърнал внимание на влошената обстановка в региона на битката с производството на опиати в страната и е подчертавал нуждата от незабавна реакция на тази опасност. „ Година по-късно обстановката се утежни мощно и отчетът ни за опиатите в Афганистан демонстрира невиждано ниво на развъждане и събиране на реколтата от (опиумен) мак. Производството е повишено с съвсем 90% и е достигнало рекордните 9 хиляди тона “, сподели Федотов.

Според данните общата повърхност на засадения опиумен мак е 328 хиляди хектара. „ Това е безспорен връх за цялата история на Афганистан ”, заяви той. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР