Производството на месо и месни продукти бележи ръст с 6.7

...
Производството на месо и месни продукти бележи ръст с 6.7
Коментари Харесай

Производството на месо и месни продукти бележи ръст с 6.7%

Производството на месо и месни артикули бележи растеж с 6.7 % през 2018 година по отношение на миналата 2017 година Това разгласи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева при формалното разкриване на интернационалните профилирани изложби Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и #RETAIL SHOW 2019.

Малко над 3 % е и нарастването при създадените и продадените мляко и млечни артикули. „ Такъв тренд се записва и за първите девет месеца на 2019 година Увеличено произвеждане и експорт се следи и при птичите яйца “, сподели Танева и акцентира, че равнищата във всяко едно от питателните производства в България се резервира или бележи растеж.

"Въпреки компликациите в всекидневието данните за обмена със селскостопански артикули са позитивни. България регистрира растеж при износа на селскостопански артикули всяка година. Основен сътрудник в търговията за страната ни остава Европейският съюз с близо 75 % от стокообмена. Имаме позитивно комерсиално салдо от стокообмена със селскостопанки артикули в размер на 600 млн. евро “ “, сподели още Десислава Танева.

Земеделският министър изрази вяра, че тази наклонност за растеж в производствата ще се резервира. „ Министерството ще постави старания дружно с сектора това да продължи и за напред. Страната ни има прелестни производители и предприятия, които създават качествена храна “, безапелационна бе Танева.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР