Производителят на торове Неохим АД е подновил работата на инсталацията

...
Производителят на торове Неохим АД е подновил работата на инсталацията
Коментари Харесай

Неохим пусна инсталацията за амоняк

Производителят на торове " Неохим " АД е възобновил работата на инсталацията за произвеждане на амоняк. Предприятието оповестява, че инсталацията работи от 20 август. Цехът беше спрян на 7 август, откакто компанията е складирала нужните количества амоняк за работа на софтуерно обвързваните с завод " Амоняк " съоръжения.
Дружеството по този начин и не даде детайлности за какво спря работата на инсталацията, откакто не става въпрос за повреда. Всички останали съоръжения продължиха да работят обикновено. Във връзка с възобновената работа на цеха за амоняк " Неохим " прецизира, че се усилва и потреблението на природен газ. 
В последната година акциите на компанията поевтиняват с над 13%, съгласно данни на БФБ-София. Дружеството регистрира продажби за единствено 40 млн. лв. през второто тримесечие на годината. Продажбите на ДНеохимУ за полугодието са за 147,624 млн. лв. спрямо 403,364 млн. лв. за полугодието на 2022 година и 108,711 млн. лв. за първото тримесечие. Понижението спрямо миналата година е от 63,4%. За първата половина на годината ДНеохимУ осъществя загуба в размер на над 22,8 млн. лв. при над 9,8 млн. лв. облага година по-рано.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР