Производителят на спортни стоки Adidas назначи Аманда Раджкумар за глобален

...
Производителят на спортни стоки Adidas назначи Аманда Раджкумар за глобален
Коментари Харесай

Adidas смени HR директора след оплаквания от прояви на расизъм

Производителят на спортни артикули Adidas назначи Аманда Раджкумар за световен шеф „ Човешки запаси “, откакто чиновници се оплакаха от прояви на расизъм от досегашния началник на отдела, Карън Паркин, съобщи „ Ройтерс “.

48-годишната Раджкумар идва от интернационалната банка BNP Paribas, където е отговаряла за HR активността на територията на Щатите. Преди това съвсем десетилетие е работила и за JP Morgan, а новия си пост в Adidas ще заеме през 2021 година. За нея е отредено и едно от местата в Борда на шефовете.

На нея основният изпълнителен шеф Каспър Рорстед разпорежда огромни очаквания във възхода на антирасистки световни придвижвания като Black Lives Matter. „ Искаме да създадем Adidas в действителност разнообразна, инклузивна, водена от хората и обективна компания “, разяснява той.

През юни Карън Паркин се отдръпна от позицията си, откакто личният състав настоя за вътрешно следствие за расово неравноправие в компанията, което предходната година тя разказа като „ звук “, обсъждан единствено в Америка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР