Производителят на играчки "Мател" оповести, че пуска кукла, която не

...
Производителят на играчки "Мател" оповести, че пуска кукла, която не
Коментари Харесай

Мател пуска безполова кукла

Производителят на играчки "Мател " оповести, че пуска кукла, която не има полова еднаквост, съобщи Франс прес. "Мател " разясни, че по този метод дава отговор на настояванията на децата, които желаят да се изразят свободно.

Новата линия играчки включва 6 модела и е кръстена Creatable World (Сътворим свят). Тя предлага кукли, чийто външен тип може да се промени - да са с къса или дълга прическа, да носят панталон или пола, обувки с дебели подметки или маратонки.

"Играчките са отражение на културата и защото светът празнува позитивните последици от общественото включване, почувствахме, че е пристигнал моментът да създадем линия кукли без полова еднаквост ", съобщи Ким Кълмоун от "Мател ".

Виждането за обществено включване в тази ситуация е обвързвано с адресиране до всички човеци, без значение от половата им еднаквост.

1/ EXCLUSIVE: @Mattel launches first gender-neutral doll https://t.co/ThdbeUvjmC
— TIME (@TIME) September 25, 2019
"Извършихме проучвания и си дадохме сметка, че децата не желаят играчките им да са подвластни на някакви правила - разясни тя. - Тази линия играчки разрешава на всички деца да се изразят свободно. "

Куклите се оферират също с друг цвят на кожата.

От години "Мател " се пробва да диверсифицира моделите на куклата Барби, откакто десетилетия наред я оферираше като млада бяла руса жена, с няколко изключения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР