Производителите предупреждават за недостиг на праз, който ще доведе до

...
Производителите предупреждават за недостиг на праз, който ще доведе до
Коментари Харесай

Недостиг на праз във Великобритания

Производителите предизвестяват за дефицит на праз, който ще докара до привършване на английските ресурси до април, съобщи ДПА. Празът е много известен в доста семейства на Острова и се употребява за подготвяне на разнообразни ястия, в това число пайове, супи, стекове и гарнитури. През март в графство Гуенед се провежда дори  " The Welsh Leek Festival " (Уелският фестивал на праза), отдаден на праза и на уелската кухня като целият ден е цялостен с състезания, музика и обичайни ястия.

Високите температури и неналичието на дъжд, последвани от интервал на студено време, се акцентират като причина за основаването на " най-трудния сезон до момента ". По-рано тази седмица стана ясно, че има обща рецесия със зеленчуците, а супермаркетите вече лимитират продажбата на домати, други плодове и зеленчуци поради липса на импорт.

Министърът на околната среда Терез Кофи сподели в четвъртък, че английските консуматори би трябвало да ядат повече ряпа вместо вносна храна, само че Асоциацията на производителите на праз уточни, че купувачите ще би трябвало да разчитат на праз, отгледан в чужбина през май и юни.

" Фермерите, отглеждащи праз, са изправени пред най-трудния си сезон до момента заради предизвикателните метеорологични условия ", съобщи Тим Кейси, ръководител на Асоциацията на производителите на праз. По думите му, членовете на асоциацията виждат спад на доходността с сред 15 и 30 %. " Прогнозираме, че предлагането на домашно отгледан праз ще бъде изчерпано до април, като английски праз няма да се предлага в магазините през май и юни, а потребителите ще би трябвало да разчитат на вносни култури ", добави той.

Асоциацията на производителите на Lea Valley съобщи, че някои от огромните производители в Обединеното кралство забавят засаждането на култури заради високите разноски за сила. Организацията има към 80 членове в област, включваща Голям Лондон, Хартфордшър и Есекс, които създават към три четвърти от краставиците и чушките в Обединеното кралство, както и доста патладжани и домати.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР