Производителите на месо в САЩ бяха задължени да продължат да

...
Производителите на месо в САЩ бяха задължени да продължат да
Коментари Харесай

Тръмп нареди на месопреработвателите да продъжлат работа въпреки пандемията

Производителите на месо в Съединени американски щати бяха задължени да продължат да работa с президентски декрет на фона на опасения от дефицит на продукцията поради COVID-19, съобщи Си Ен Би Си.

Вчера президентът Доналд Тръмп подписа декрет, с който класифицира бранша на месопроизводството като основен за страната в борбата и против ковид.

В указа се предизвестява, че затварянето на единствено един огромен цех за преправка на говеждо месо може да докара до 10 милиона сервирани порции по-малко дневно.

„ Подобни затваряни заплашват действието на националните вериги за доставки на месо, поставяйки под риск основна инфраструктура по време на изключителната обстановка “, се споделя в Указа.

Същевременно с това федералното държавно управление даде обещание да даде насоки на служащите в бранша за минимизиране на риска от заразяване и да им обезпечи защитна екипировка. По възрастните чиновници и хората с хронични здравни проблеми са насърчени да не идват на работа.

Най-големите в света компании за месо, измежду които Smithfield Foods Inc,(Cargill Inc, JBS USA и(Tyson Foods стопираха активност в към 20 кланици и преработвателни заводи в Северна Америка поради разболели се служащи, а това провокира световни страхове от дефицит на месо, добавя Ройтерс.

Междувременно UFCW - синдикатът, който съставлява 80% от производителите на свинско и говеждо месо, заяви, че 25% от производството на свинско месо и 10% от производството говеждото са били наранени от затварянето на фабрики.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР