Производителите на храни официално имат правото да рекламират, че киселото

...
Производителите на храни официално имат правото да рекламират, че киселото
Коментари Харесай

Намалява ли киселото мляко риска от диабет?

Производителите на храни публично имат правото да популяризират, че киселото мляко може да понижи риска от диабет вид 2 . Това разгласи FDA . Но има и някои предизвестия. 

Диабетът е съществено заболяване, което визира милиони хора по целия свят. Въпреки че генетиката и виталният жанр играят значима роля в развиването на диабет, научните проучвания сочат, че диетата също има доста въздействие върху риска от болестта . Последните проучвания разкриват, че потреблението на кисело мляко може да бъде обвързвана със доста по-нисък риск от диабет вид 2

1. Как киселото мляко въздейства на глюкозата в кръвта

Киселото мляко е богато на пробиотици и протеини , които могат да оказват помощ за регулирането на глюкозата в кръвта. Пробиотиците са „ положителни “ бактерии, които се намират в киселото мляко и подкрепят здравето на червата. Някои проучвания демонстрират, че пробиотиците могат да подобрят инсулиновата сензитивност и да понижат инфламацията, което в последна сметка може да понижи риска от диабет вид 2.

2. Влиянието на киселото мляко върху телесното тегло

Друг фактор, обвързван с развиването на диабет вид 2, е телесното тегло . Консумацията на кисело мляко може да помогне за управление на тежестта или даже да помогне при отслабването . Протеините в киселото мляко могат да поддържат възприятието за задоволеност за по-дълго време, което може да понижи потреблението на калории. Освен това, някои проучвания демонстрират, че пробиотиците в киселото мляко могат да подобрят метаболизма на мазнините , което също може да способства за понижаване на телесното тегло и риска от диабет.

3. Доказателства от научни проучвания

Няколко научни проучвания са извършени, с цел да се изследва връзката сред потреблението на кисело мляко и риска от диабет. Например, изследване, оповестено в „ The American Journal of Clinical Nutrition “ , откри, че хората, които употребяват по-голямо количество кисело мляко и други млечни артикули с високо наличие на пробиотици, имат по-нисък риск от диабет вид 2 .

Въпреки обещаващите резултати от научните проучвания, би трябвало да се означи, че потреблението на кисело мляко сама по себе си не е задоволителна за попречване на диабет. Здравословната диета и деен метод на живот са от значително значение за понижаване на риска от диабет и други хронични болести. Консултирането със здравен експерт или диетолог може да помогне да се построи подобаваща тактика за оптимално здраве.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР