Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes съобщи,

...
Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes съобщи,
Коментари Харесай

Intel намалява доставките на десктоп процесори с 2 милиона броя

Производителите на дънни платки са разтревожени. Уеб порталът DigiTimes заяви, че през това тримесечие Intel ще понижи доставките на десктоп процесори с два милиона броя, което ще докара освен до повишение цените на CPU, само че и до редуциране на доставките на дънни платки с 10-20%.



Вместо върху производството на десктоп процесори, Intel има намерение да се концентрира върху решения за преносими компютри и сървъри, съкращавайки доставите на десктоп CPU за дистрибуторите до 6 милиона броя . Важно е, че това няма да засегне OEM сегмента и тези производители ще получат нужното количество десктоп чипове.

Тайванското издание означи значителното понижаване на търсенето на графични карти, обвързвано с приключването на „криптовалутната треска“.

На фона на евентуалното понижаване доставките на дънни платки, редица локални производители чакат съществено утежняване на финансовите си индикатори през настоящото тримесечие. Така да вземем за пример, корпорацията TUL зави, че ще завърши Q4 на загуба, Gigabyte Technology разчита на приход от равнището на 2017 година, до момента в който ASUSTeK Computer се надява да доближи резултатите от предходното тримесечие. В тази обстановка доста добре се усеща Micro-Star International, приходът на която се чака да нарасне с помощта на мощните продажби на геймърски платки и видеокарти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР