Производители на маслодайни рози са получили за пръв път субсидия

...
Производители на маслодайни рози са получили за пръв път субсидия
Коментари Харесай

ДФЗ плати за пръв път субсидия за зимно пръскане на рози

Производители на маслодайни рози са получили за пръв път дотация за зимно напръскване на насажденията си, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие " (ДФЗ) във вторник.

Общо над 3.387 млн. лева са били преведени на общо 3 263 стопани, които отглеждат и трайни овощни култури, ягоди и малини. Плащането е станало месец по-рано от планувания краен период 30 юни.

Финансовата помощ е до 270 лева./ха с Данък добавена стойност. Тя покрива направените разноски за зимните пръскания, които се ползват в интервала след прекосяване на студовете до набъбване на плодните пъпки. Средствата се изплащат единствено за препарати, закупени от лицензиран представител или компания. Другото условие е препаратите да са включени в обществения указател на БАБХ за позволените за приложимост артикули за растителна отбрана.

От фонда напомнят, че поради изключителното състояние с ковид срокът за отчитане и показване на документи за продуктите за растителна отбрана беше продължен до 15 май.

По предложение на сектора предходната година земеделското министерство пренотифицира държавната помощ и бюджетът по схемата е повишен от 22 млн. лева на 30 млн. лева за интервала на използване на схемата - до края на 2022 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР