Произходът на Силиконовата долина се свързва с началото на HP,

...
Произходът на Силиконовата долина се свързва с началото на HP,
Коментари Харесай

Утопичният град, който технологичните милионери искат да създадат

Произходът на Силиконовата котловина се свързва с началото на HP, първата огромна компания, открила се в долината, която в този момент се е трансформирала в софтуерна Мека, макар че през последните години животът там става все по-скъп. Как да възстановим нещо, което е генерирало подобен епицентър на нововъведения? Никой няма отговор, само че това, което се случва, е нова територия, на която най-малко някои от огромните магнати на нашето време са хвърлили око.

Група софтуерни милионери възнамерява да построи нов град в сърцето на Силиконовата котловина. Това е упорит план, опит в градското обмисляне и технологиите, управителен от видни фигури в промишлеността като Рийд Хофман, съосновател на LinkedIn, Патрик и Джон Колисън, създатели на разплащателната компания Stripe, Лорън Пауъл Джобс, промоутър на Emerson Collective и вдовицата правоприемник на Стив Джобс, написа elEconomista.es. 

Всичко стартира с придобиването на огромно количество земя в окръг Солано, по средата сред Сан Франциско и Сакраменто, от Flannery Associates. Компанията, ръководена от Ян Срамек, някогашен управител на Goldman Sachs, закупи съвсем цялата налична земя към базата, инвестиция, която доближи съвсем милиард $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР