Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети,

...
Програмният ръководител на Европейската патентна академия (ЕПА) г-н Антоан Рети,
Коментари Харесай

Успешно завърши първият модул от обучението на експерти в областта на изобретенията

Програмният началник на Европейската патентна академия (ЕПА) господин Антоан Рети, доктор Давид Сукалински, зам.-председател на Патентното ведомство на Република България (ПВ) и Оля Димитрова, шеф на дирекция „ Експертиза и протекция на изобретенията и промишлените дизайни “ в ПВ, връчиха документи на участниците, приключили образованието на тематика „ Яснота и единение на поръчките за патенти за изобретения “ в границите на провеждащия се в столицата семинар, проведен взаимно от ЕПА и ПВ.

Приключилият днес модул включваше теоретично запознаване с изискванията и подхода при преценка на яснота и единство в процедурата по издаване на патенти за изобретения, както и практически упражнения върху конкретни казуси.

Г-жа Оля Димитрова изнесе лекция и отговори на множество въпроси във връзка с процедурата по предоставяне на патент и регистрацията на полезни модели в ПВ.





Проф. Димитър Карастоянов от Института по информационни и комуникационни технологии към Българската академия на науките сподели с присъстващите какви са предизвикателствата пред академичната общност в страната при получаването на патентна защита за разработки във висшите учебни заведения и начините за стимулиране на иновационните процеси там.



Следобед се предвижда откриване на втория модул от събитието, който по програма предвижда запознаване на участниците с изискванията за патентоспособност, включително експертиза преценка на критериите новост и изобретателска стъпка.



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР