Програмата за приказната Коледа на Кюстендил представиха кметът инж. Огнян

...
Програмата за приказната Коледа на Кюстендил представиха кметът инж. Огнян
Коментари Харесай

Коледен базар с 16 къщички в градинката пред община Кюстендил

Програмата за приказната Коледа на Кюстендил показаха кметът инж. Огнян Атанасов и зам. – кметът Кристиян Иванчов. На 16 декември ще бъде намерено Коледно градче с къщички- базар, което ще се намира в градинката пред община Кюстендил.

„ Тази година ще представим радикално друга идея оттам, което е правено до в този момент. Ще доближим Кюстендилдо всички европейски столици.Ще организираме Коледно- новогодишен базар, който ще бъде като всички базари, които се провеждат, както в нашата столица, по този начин и в други европейски градове. Ще се построи коледно градче, което ще се състои от 16 дървени къщичкив градинката пред община Кюстендил.

Две работилници за деца ще има, където ще бъдат изработвани разнообразни сувенири, останалите 14къщички ще могат да бъдат наемани. За целтаднес на уеб страницата на общината ще бъде качена формата, която би трябвало да бъде попълнена. Заявления се подават до 8 декември, тъй като на 16 декемвриофициално ще бъде намерено коледното градче. Цената на къщурка ще бъде символична- 5 лева дневно, което считам, че е ниска и алегорична цена, като за първа година да можем да дадем добър старт. Правим го най-вече за бизнеса в община Кюстендил, преимущество ще се давана локалните търговци и тези, които оферират сувенири на коледна тема. Единственият алкохол, който ще се предлага е греяно вино, както се прави на всички места в цивилизованите страни, няма да сътворяваме предпоставки за разгулен истории. Ще бъде направено грамотно, както останалите европейски страни “, посочи инж. Атанасов.

На 2 декември,събота ще бъде пуснато празничното осветяване на коледната елха в 17.30 часа. Тогава ще има и заря.

На 25 декември ще има концерт на джаз групата Ginger Groove, коледни работилници за деца и Приказни игри с Ани.

На 26 декември от 11. 00 до 13- 00 часа ще има концерт на нашата съгражданка Симона Петрова- Мона, анимация аз деца и Коледни работилници за деца.

На 27 декември програмата включва осъществявания на Елеонора Божанова и Георги Илиевски и кукерски групи от община Кюстендил.

На 31 декември програмата стартира в 23.30 часа с концерт на Йоана Сашова и Димана Боянова и лотария с награди.

„ В обедните часове, когато няма концерти и в празничната седмица плюс всяка събота и на Игнажден и Никулден за положителното въодушевление на жителите и гостите на града ще се погрижи Духовия оркестър на община Кюстендил, който ще приготви прелестен репертоар, с цел да има хубаво коледно въодушевление и приказната, мечтаната коледа, както аз я назовавам да може да се случи в нашия град “, сподели още инж. Атанасов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР